Antena 3 CNN Actualitate Cultură Sistem de avertizare asupra conţinutului site-urilor de internet, cerut de Marea Britanie

Sistem de avertizare asupra conţinutului site-urilor de internet, cerut de Marea Britanie

Sistem de avertizare asupra conţinutului site-urilor de internet, cerut de Marea Britanie
28 Dec 2008   •   13:14

Ministrul britanic al Culturii întenţionează să implementeze un sistem de avetizare asupra conţinutului site-urilor de internet, asemănător cu cel folosit de televiziuni pentru filme. Iniţial sunt vizate site-urile în limba engleză, dar Andy Burnham va discuta cu preşedintele american Barack Obama posibilitatea de a extinde sistemul la nivel internaţional.
Într-un interviu acordat cotidianului Daily Telegraph, ministrul Burnham descrie internetul ca pe ?un loc destul de periculos? şi îşi exprimă intenţia de a oferi părinţilor servicii web mai sigure pentru copiii lor. ? El susţine că anumite materiale nu ar trebui să fie disponibile spre vizualizare pe internet în orice condiţii. De asemenea, site-urie precum Youtube sau Facebook ar trebui să elimine materialele cu continut ofensator sau dăunător, în anumiţi termeni bine precizaţi.
Marea Britanie intenţionează să îşi modifice legislaţia, astfel încât să ofere posibilitatea persoanelor defăimate prin iternet să beneficieze de suport juridic.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close