Antena 3 CNN Actualitate Cultură The Times şi Sunday Times vor fi accesibile pe internet doar contra cost

The Times şi Sunday Times vor fi accesibile pe internet doar contra cost

The Times şi Sunday Times vor fi accesibile pe internet doar contra cost
Sursa foto: murdoch
26 Mar 2010   •   14:36

Cotidianul britanic The Times şi suplimentul său de duminică, The Sunday Times, vor introduce, din luna iunie, taxe de acces pentru consultarea versiunilor lor digitale, potrivit unui comunicat al News International, publisherul titlurilor, divizie a consorţiului News Corp., citat de AFP.

Utilizatorii care doresc să vizualizeze conţinuturile de pe internet ale celor două publicaţii vor fi nevoiţi să plătească o taxă de o liră sterlină (1,12 euro) pe zi sau de două lire (2,24 euro) pe săptămână. De asemenea, News International a anunţat că actualul site al publicaţiilor, Times Online, va fi înlocuit, la începutul lunii mai, de două site-uri - thetimes.co.uk şi thesundaytimes.co.uk. Taxele vor fi valabile pentru ambele site-uri.

Potrivit comunicatului, abonamentul pentru online va permite accesul la informaţiile care apar în versiunea tipărită a celor două titluri, cât şi la servicii digitale adiţionale. Aceste servicii vor fi disponibile şi pentru abonaţii versiunii tipărite a publicaţiilor. Cele două titluri vor fi primele din portofoliul News International care vor implementa modelul online cu taxă, acesta urmând să fie adoptat şi de paginile electonice ale tabloidului The Sun şi ale săptămânalului News of the World.

"Acesta este doar un început. The Times şi Sunday Times sunt primele titluri din Marea Britanie care au adoptat acest nou model. Noi vom continua să ne dezvoltăm produsele digitale, să facem investiţii şi inovaţii pentru clienţii noştri", a declarat Rebekah Brooks, CEO al News Independent.

News Independent este o divizie a consorţiului News Corporation, controlat de magnatul Rupert Murdoch. Acesta susţine implementarea unui nou model de business media care să genereze venituri din taxele pentru accesul la versiunile online ale ziarelor şi revistelor.

Magnatul media Rupert Murdoch a declarat, în mai multe rânduri, că jurnalismul este "o marfă scumpă" şi a cerut trusturilor de presă să nu mai distribuie conţinut gratuit. În plus, Murdoch a declarat, la începutul lunii noiembrie, că proiectul său de implementare de taxe pentru accesul online al ziarelor din portofoliul consorţiului pe care îl conduce ar putea fi amânat. Murdoch dorea găsirea unei modalităţi de introducere a taxelor pentru accesul ediţiilor online ale ziarelor din consorţiul News Corp. până la finalul anului fiscal 2009 - 2010, care va fi în luna iunie 2010.

Antena3.ro


×
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close