Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un tablou de Luchian, din colecţia lui Ion Dolănescu, a fost scos la licitaţie

Un tablou de Luchian, din colecţia lui Ion Dolănescu, a fost scos la licitaţie

Un tablou de Luchian, din colecţia lui Ion Dolănescu, a fost scos la licitaţie
Sursa foto: Conac la tara de Stefan Luchian
26 Apr 2009   •   19:21

Unul dintre tablourile, care i-au aparţinut regretatului Ion Dolănescu, a fost scos la licitaţie de fiul său, Dragoş. Din păcate, opera ?Conac la ţară?, semnată de Ştefan Luchian, nu a avut niciun doritor. Preţul de pornire este de aproape 70.000 de lei.

Dragoş, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu a hotărât să scoată la licitaţie două dintre tablourile care i-au aparţinut tatălui său. Banii pe care speră să-i obţină îi va pune într-un cont pe numele celor doi copii ai săi. Preţul ridicat nu i-a prea încurajat însă pe amatorii de artă să achiziţioneze lucrarea. O a doua încercare de vânzare va avea loc pe 10 mai. Tot atunci Dragoş va mai scoate la licitaţie încă un tablou semnat de Nicolae Grigorescu.

În timp ce se desfăşura licitaţia, la biserica Sfântul Gheorghe din Capitală avea loc slujba de pomenire de 40 zile a lui Ion Dolănescu. Dragoş dar şi Ionuţ au fost prezenţi la ceremonia reliogioasă. Imediat după, cei doi împreună cu alţi membrii a ai familiei s-au îndreptat spre cimitirul Belu, acolo unde a fost înmormântat marele artist.

Observator

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close