Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un tablou semnat Claude Monet a fost descoperit în valiza deţinătorului "comorii naziste"

Un tablou semnat Claude Monet a fost descoperit în valiza deţinătorului "comorii naziste"

Un tablou semnat Claude Monet a fost descoperit în valiza deţinătorului "comorii naziste"
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
06 Sep 2014   •   18:07
Un peisaj pictat de Claude Monet a fost descoperit într-o valiză care a aparţinut colecţionarului german de artă Cornelius Gurlitt, care a decedat în luna mai, iar autorităţile investighează acum posibilitatea ca tabloul să fi fost una dintre operele de artă furate de nazişti în anii 1940.
Potrivit bbc.com, valiza în care se afla tabloul pictorului impresionist francez Claude Monet a fost lăsată în spitalul german în care Cornelius Gurlitt şi-a petrecut ultimele zile din viaţă. Acesta a murit pe 6 mai, la vârsta de 81 de ani.
Gurlitt avea o colecţie de 1.280 de opere de artă, ascunsă în apartamentul său din München. Obiectele au fost însă confiscate de autorităţi în 2012, în timpul unei percheziţii efectuate la domiciliul bărbatului, ca parte a unui proces de evaziune fiscală. 
 
Printre tablourile găsite atunci se numără pânze semnate de Pablo Picasso, Marc Chagall şi Henri Matisse. Detaliile acestei descoperiri au fost date publicităţii abia în noiembrie 2013.
Potrivit responsabililor de colecţia de artă, tabloul găsit în valiza lui Cornelius Gurlitt este un peisaj, cu nuanţe majoritare de albastru deschis, pictat pe hârtie, care ar putea data din 1864. Tabloul pare să aibă asemănări cu o altă creaţie a lui Monet, "Plaja din Sainte-Adresse", care a fost pictată în 1867. 

 

×
Parteneri
Horoscop 5 iunie. Taurii văd totul clar, Racii luptă din răsputeri
x close