Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vanessa Redgrave, invitat special al BIFF 2017

Vanessa Redgrave, invitat special al BIFF 2017

Vanessa Redgrave, invitat special al BIFF 2017
27 Iun 2017   •   21:53

Gala de deschidere a ediției din 2017 a Festivalului Internațional de Film de la București se bucură de prezența celebrei actrițe britanice Vanessa Redgrave, aflată la Festival în dublă calitate: rol principal în filmul ce deschide Festivalul și regizoare de film documentar.

Gala de deschidere a BIFF 2017 are loc miercuri, 28 iunie 2017, la Institutul Francez din București, la sala Elvire Popesco, iar prezența actriței este posibilă prin amabilitatea Fundației CHARTA și Pink Stripe Group România. În cadrul Festivalului, Vanessa Redgrave este prezentă în două ipostaze: deține rolul principal în filmul de deschidere a Festivalului, The Secret Scripture, regizat de irlandezul Jim Sheridan.

De asemenea, pentru prima dată în calitate de regizor, Vanessa Redgrave va prezenta filmul The Sea Sorrow, un documentar britanic produs în 2017 chiar de fiul său, Carlo Nero. În The Secret Scripture Vanessa Redgrave și Rooney Mara interpretează versiunea în vârstă și cea tânără a lui Roseanne McNulty, o femeie frumoasă si vibrantă în tinerețe, care își petrece cea mai mare parte a vieții închisă într-un spital de boli mintale din Irlanda rurală. T

he Sea Sorrow, documentarul britanic regizat de Vanessa Redgrave marchează debutul regizoral al celebrei actrițe britanice. O meditație extrem de personală și dinamică asupra crizei globale a emigranților prin ochii și vocile militanților și ale copiilor, filmul amestecă trecutul cu prezentul, stilul de documentar cu drama, atrăgând atenția asupra importanței drepturilor omului.

Vanessa Redgrave a primit de-a lungul carierei numeroase distincții precum Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță (dramă), Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar (TV) și numirea în ansamblul de teatru "Royal Shakespeare Company". Programul complet de proiecții și evenimente este disponibil pe site-ul Festivalului, biff2017.ro.

Ne face plăcere să fim în permanentă legătură cu prietenii noștri și comunicăm în timp real pe pagina de Facebook BIFF 2017 - https://www.facebook.com/BucharestInternationalFilmFestival/. 

dentitatea vizuală de anul acesta este realizată de Pink Stripe Group, Chainsaw Europe și The Brewery. “Pornind de la numărul acestei ediții - a 13-a, am combinat look-ul minimalist al posterelor de cinema cu elemente de design românesc și cu o tușă de superstiție, valabilă nu numai în București”, au declarat cei care semnează conceptul și realizarea posterului. Începând din acest an, directorul creativ al festivalului este Dan Drăghicescu.

BIFF 2017 este susținut de Primăria Capitalei prin ARCUB, de Ministerul Culturii și Identității Naționale, de Centrul Național al Cinematografiei (CNC), de Institutul Cultural Român și Dacin Sara. Organizat de Fundația CHARTA, BIFF 2017 are loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Coreea la București, al Ambasadei Franței, al Institutului Francez, al Institutului Italian de Cultură și al Muzeului Țăranului Român, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Parteneri media: AXN – Sony Network, Radio România, Zenith, Radio Guerilla, GETICA, Antena 3, Internet Corp, Black Hat, Universal Solution, LiterNet, Cinemagia, CeFilmeVad, CineFan.ro

×
Subiecte în articol: film
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close