Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vilnius şi Linz, noile capitale culturale europene

Vilnius şi Linz, noile capitale culturale europene

Vilnius şi Linz, noile capitale culturale europene
02 Ian 2009   •   13:30

Un motiv de bucurie în plus pentru lituanieni, odată cu intrarea în noul an. În prima zi a lui 2009, Vilniusul a devenit capitala culturală europeană. Şi orșaul Linz din Austria a devenit capitală culturală europeană în 2009. Viitoarele capitale vor fi - Essen, Pécs din Ungaria şi Istanbul din Turcia.
În cinstea evenimentului, oficialităţile lituaniene au pus în funcţiune un patinoar în aer liber, în partea veche a oraşului. Vestiţii patinatori lituanieni Margarita Drobiazko şi Povilas Vanagas, alături de alte vedete ale patinajului artistic internaţional, au încântat spectatorii cu frumoase programe artistice.
Vizitatorii localităţii sunt încântaţi de spectacolul oferit de patinatori.?Este pentru prima oară când vedem patinatori live. Ne place foarte mult. Am venit dintr-un oraş situat la 300 de kilometri de Vilnius, dar nu regretăm, ne distrăm de minune.?
Patinoarul va fi deschis toată luna ianuarie. Oraşul Vilnius va fi şi gazda a nenumărate evenimete culturale, printre care concerte, expoziţii, spectacole de teatru, târguri de carte şi festivaluri de poezie.
Antena3

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close