Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vioară Stradivarius furată din Belgia, descoperită în casa unor rromi din Constanţa

Vioară Stradivarius furată din Belgia, descoperită în casa unor rromi din Constanţa

Vioară Stradivarius furată din Belgia, descoperită în casa unor rromi din Constanţa
Sursa foto: vioara
26 Feb 2009   •   13:30

O vioară Stadivarius a fost descoperită de poliţiştii constănţeni în timpul unei acţiuni care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi. Se pare că vioara ar fi fost furată din Belgia, anunţă Mediafax.
În prezent, două persoane, un bărbat şi o femeie, sunt cercetate în acest caz. Cercetările se desfăşoară sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Constanţa.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, Adrian Burcea, a declarat că vioara a fost găsită în casa unor rromi situată în zona Piaţa Ovidiu. Instrumentul muzical are o etichetă de autenticitate, care o datează din anul 1721.
Proprietarul locuinţei în care a fost descoperită vioara le-a spus poliţiştilor că a primit-o ca donaţie şi că nu ştia că este furată. Poliţiştii îl cercetează pe bărbat pentru a descoperi dacă acesta face parte dintr-o reţea de contrabandişti de obiecte de patrimoniu.
Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, iar vioara va fi trimisă la Bucureşti, pentru a fi expertizată. Antonio Stradivarius a produs 1.100 de viori, chitare sau violoncele. El s-a născut în anul 1644 şi şi-a desfăşurat întreaga activitate în oraşul Cremona.
Aproximativ 600 dintre instrumentele muzicale produse de acesta există şi astăzi. Recordul pentru cea mai scumpă vioară Stradivarius a fost stabilit în 2005, când un astfel de instrument a fost vândut pentru impresionanta sumă de 2.032.000 de dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Belgia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close