Antena 3 CNN Actualitate Cum a fost filmat atacatorul în faţa clubului din Istanbul. Autorităţile au făcut anunţul: cine se afla printre victimele atacului armat - VIDEO

Cum a fost filmat atacatorul în faţa clubului din Istanbul. Autorităţile au făcut anunţul: cine se afla printre victimele atacului armat - VIDEO

Cum a fost filmat atacatorul în faţa clubului din Istanbul. Autorităţile au făcut anunţul: cine se afla printre victimele atacului armat - VIDEO
Sursa foto: foto: Agerpres
01 Ian 2017   •   16:14

Cetăţeni din mai multe ţări arabe se numără printre cei 39 de morţi în atacul armat dintr-un club de noapte din Istanbul în timpul celebrării Anului Nou, a anunţat duminică un ministru turc, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Citat de agenţia de presă proguvernamentală Anadolu, ministrul pentru Familie, Fatma Betül Sayan Kaya, a afirmat că cetăţeni din Arabia Saudită, Maroc, Liban şi Libia se numără printre persoanele ucise, fără a oferi cifre exacte pentru fiecare ţară.

La Amman, Ministerul iordanian de Externe, citat de agenţia oficială Petra, a precizat că trei iordanieni au fost ucişi şi patru răniţi în atentatul de la Istanbul.

Ministerul tunisian de Externe a transmis la rândul său că doi cetăţeni tunisieni au murit în atac.

De asemenea, un libanez este dat dispărut şi trei au fost răniţi în atac, a precizat pentru AFP consulul Libanului la Istanbul, Hani Chmaitili.

Ambasada Marocului la Ankara a indicat de asemenea că trei dintre cetăţenii săi au fost răniţi uşor.

Cel puţin 39 de persoane, dintre care cel puţin 15 străini, au fost ucişi şi 65 răniţi în acest atac care a avut loc în clubul de noapte Reina, unul dintre cele mai cunoscute din Istanbul.

Autorităţile nu au precizat naţionalităţile străinilor care au murit în atentat.

Printre victime, "se numără străini şi turci, însă majoritatea sunt străini", a spus ministrul turc al Familiei. "Sunt saudiţi, marocani, libanezi, libieni", a adăugat ea, citată de Anadolu.

Agenţia de presă a relatat de asemenea că majoritatea răniţilor sunt cetăţeni arabi.

În Europa, Ministerul belgian de Externe a confirmat că o persoane cu dublă cetăţenie - belgiană şi turcă - a fost ucisă. Parisul a indicat că trei francezi au fost răniţi în atac.

În acelaşi timp, Ministerul israelian de Externe a transmis că o femeie cu cetăţenie israeliană a fost ucisă şi o altă persoană a fost rănită.

Autorul atacului este în continuare căutat de autorităţile turce.

Citeşte şi Atac armat în noaptea de Revelion. Teroristul din Istanbul este încă liber

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close