Antena 3 CNN Actualitate Cum a fost umilit Vladimir Putin de un elev rus. Gafa liderului de la Kremlin l-a făcut pe tânăr să reacționeze

Cum a fost umilit Vladimir Putin de un elev rus. Gafa liderului de la Kremlin l-a făcut pe tânăr să reacționeze

Puțini au curajul să înfrunte un președinte de țară, cu atât mai puțin pe un om de stat cum e președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Cum a fost umilit Vladimir Putin de un elev rus. Gafa liderului de la Kremlin l-a făcut pe tânăr să reacționeze
de Gabriel Dano    |    02 Mar 2022   •   20:11

Totuși, acest fapt s-a întâmplat în urmă cu ceva timp în urmă, când Vladimir Putin a vrut să le țină o lecție de istorie unor tineri elevi despre o bătălie din secolul XVIII. A făcut însă o gafă, așa că a ajuns să primească el o mică lecție, potrivit The Moscow Times. 

Vladimir Putin le vorbea elevilor de la o școală din orașul Vladivostok din Orientul Îndepărtat Rus cu ocazia primei zi de școală. „Istoria nu este doar o materie interesantă și importantă, ci și fundația tuturor cunoștințelor umaniste”, le spunea "Țarul" elevilor.

În timpul lecției oferite de acesta, care era transmisă și la televizor, Vladimir Putin a descris Bătălia de la Poltava din 1709 în care Petru cel Mare a obținut o victorie decisivă împotriva Imperiului Suedez. Putin a spus că bătălia a avut loc în timpul Războiului de 7 ani, însă a fost corectat rapid de elevul Nikanor Tolstyh care i-a spus că lupta a avut loc de fapt în timpul Marelui Război al Nordului și că acesta a avut loc între 1700 și 1721.

"Da, bineînțeles, 21 de ani”, a răspuns Vladimir Putin, încercând să salveze aparențele.

Soarta elevului ”obraznic”

Potrivit presei, dirigintele elevului l-ar fi certat pe acesta pentru „obrăznicia” de a-l corecta pe președintele rus cu privire la cunoștințele sale de istorie militară.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior că este „în dezacord complet” cu opinia dirigintelui că băiatul a dat dovadă de obrăznicie.

„Suntem convinși că nimeni nu îl va exmatricula pe acest copil, mai ales că este vorba de un copil atât de talentat și cu cunoștințe”, a mai spus Peskov, potrivit Hotnews.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close