Antena 3 CNN Actualitate Cum acţiona "Licuriciul", românul din Spania care a dat 90 de spargeri. Prada lui: 500.000 de euro

Cum acţiona "Licuriciul", românul din Spania care a dat 90 de spargeri. Prada lui: 500.000 de euro

Un hoţ român a devenit o adevărată vedetă în Spania. Şi-a câştigat renumele de "Licuriciul", pentru că acţiona doar noaptea şi niciodată nu era prins. Este principalul suspect în 90 de jafuri şi stă în închisoare de aproape doi ani, timp în care procurorii spanioli i-au refăcut toate spargerile. Vedeţi mai jos cu acţiona.

Cum acţiona "Licuriciul", românul din Spania care a dat 90 de spargeri. Prada lui: 500.000 de euro
Sursa foto: foto; 20minutos.es
de Claudia Popovici    |    12 Feb 2021   •   23:33

Publicaţia 20minutos alocă un spaţiu larg hoţului român din Spania în ediţia de pe 11 februarie. Supranumit "El Luciérnaga" - "Licuriciul", infractorul român şi-a mutat teritoriul de acţiune din Franţa în Spania, în anii 2017-2018. El opera în Galicia, în special în provincia Lugo şi a dat zeci de spargeri până să fie prins. Până acum, procurorii spanioli au reuşit să strângă probe pentru cel puţin 90 de jafuri comise de hoţul român, dar numărul ar putea fi şi mai mare de atât.

Cum acţiona hoţul român din Spania

Potrivit anchetatorilor, citaţi de publicaţia 20minutos, hoţul român venea cu maşina sa, un Volkswagen gri şi staţiona în parcările zonelor rezidenţiale. Acolo stătea zi şi noapte şi îşi urmărea victimele. Punea ochii pe casele impunătoare, apoi le urmărea mişcările proprietarilor, pentru a vedea când pleacă la serviciu.

Când casele rămâneau goale, intra şi fura obiectele valoroase - bijuterii, ceasuri, telefoane, laptopuri, bani - lucruri pe care le putea vinde cu uşurinţă pe piaţa neagră. Era atent să lucreze numai noaptea, să nu poată fi recunoscut nici măcar de pe urma vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Potrivit stiridiaspora.ro, "Licuriciul" a jefuit reprezentanțe de mașini, magazine de îmbrăcăminte, restaurante, baruri și chiar o clinică veterinară.

În total, anchetatorii estimează că acest individ a reușit să fure bunuri evaluate la peste jumătate de milion de euro, cu o medie de aproximativ patru sau cinci mii de euro în fiecare dintre cele peste 90 de lovituri atribuite acestuia.

Hoţul român din Spania a fost arestat în cele din urmă în septembrie 2019, în cadrul unei operaţiuni mai ample. El este arestat în acest moment şi îşi aşteaptă sentinţa.

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close