Antena 3 CNN Actualitate Cum arată meniul de Crăciun pentru deținuții din penitenciarele din România

Cum arată meniul de Crăciun pentru deținuții din penitenciarele din România

Administrația Națională a Penitenciarelor a pregătit un meniu special de Crăciun pentru cei peste 23.000 de deținuți din penitenciarele din România.

Cum arată meniul de Crăciun pentru deținuții din penitenciarele din România
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    24 Dec 2022   •   17:05

Viața după gratii nu e deloc ușoară, iar totul se petrece după un program strict.

Astfel, preparatele pentru mesele de Crăciun care se pregătesc în bucătăria penitenciarelor din România trebuie să se încadreze în anumite norme calorice şi într-o anumită sumă de bani.

Mai mult, mesele deținuților țin seama şi de orientarea religioasă.

Actualul supliment de hrană special pentru Sărbători, valabil pentru tot sistemul penitenciar a fost aprobate prin Ordinul nr. 1485/C/2020 al ministrului Justiției, în vigoare din 8 aprilie 2020.

Acesta include valoarea calorică și numele generic al produsului, astfel că preparatele finite sunt decise la nivelul fiecărui penitenciar.

Astfel, din meniul deținuților nu vor lipsi sarmalele, friptura de porc sau vită și nici cozonacul, dar asta numai dacă preparatul este conform regimului alimentar declarat de persoana încarcerată.

Mic Dejun: ceai, pâine, brânză, ceapă uscată, pate de porc sau de pasăre și tobă, în funcție și de convingerile religioase ale fiecăruia sau de dieta personală stabilită, mai supune ANP

Prânz, se vor servi două feluri de mâncare: ciorbă de porc, de pui sau de vită, din nou după convingerile religioase ale celor închiși, de regimul alimentar recomandat de medic sau de preferințele fiecăruia. La felul al doilea se vor servi sarmale sau varză a la Cluj.

Desert: cozonac. În plus, fiecăruia dintre ei i se va oferi și un pahar de apă mineral, ne-au mai spus reprezentanții ANP, potrivit playtech.ro

Cina: piure de cartofi cu friptură de porc sau depui, la cuptor, la care se adaugă o salată și un măr. Din nou, alegerea fiecăruia va ține cont de confesiunea religioasă căreia îi aparține sau de regimul alimentar.

În plus, fiecare dintre cei închiși va putea primi pachete speciale de la familie. Pachetele vor fi primite în condițiile stabilite de conducerea fiecărei închisori, dar și de statutul regimului de detenție, acolo unde este cazul.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close