Antena 3 CNN Actualitate Cum au ratat autorităţile ieșene un proiect de un milion de euro pentru a repara bojdeuca lui Creangă

Cum au ratat autorităţile ieșene un proiect de un milion de euro pentru a repara bojdeuca lui Creangă

Cum au ratat autorităţile ieșene un proiect de un milion de euro pentru a repara bojdeuca lui Creangă
Sursa foto: Foto: Adevarul.ro.
26 Apr 2017   •   19:53

Atracţie pentru zeci de mii de turişti anual, Bojdeuca lui Ion Creangă din cartierul ieşean Ţicău se degradează din cauza lipsei intervenţiilor la acoperişul din şindrilă. Au apărut fisuri în pereţi şi muşchi în acoperişul refăcut ultima dată în urmă cu 15 ani. Mai mult, Consiliul Judeţean Iaşi, care are în subordine clădirea de patrimoniu, a pierdut finanţarea europeană care viza reparaţii capitale, proiect estimat la un milion de euro, scrie adevarul.ro.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi susţin că au dorit modernizarea totală a muzeului şi au comandat studii pentru a atragere o finanţare europeană pe axa prioritară 5 a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Firma din Bucureşti Aduro Impex SRL nu a prezentat documentaţia aşa cum prevedea contractul, iar noi nu am putut depune proiectul pe axa 5 a POR, cea care viza «conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural». Apelul s-a închis şi, deocamdată, nu ştim dacă va mai fi un alt apel lansat. Ne vom adresa instanţei împotriva acestei firme pentru a recupera prejudiciul“, a declarat Vlad Ciobanu, purtătorul de cuvânt al CJ.

Valoarea finanţării europene pe care CJ dorea să o atragă era de aproximativ un milion de euro. Deşi se ştia că proiectul nu poate fi depus din cauza lipsei de documentaţii, CJ nu a prevăzut în acest an niciun leu din alte fonduri pentru reparaţii la Bojdeuca din Ţicău

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close