Antena 3 CNN Actualitate Cum să fierbi ouăle perfecte de Paşte. Metoda care te scapă de gălbenuşul gri-verzui

Cum să fierbi ouăle perfecte de Paşte. Metoda care te scapă de gălbenuşul gri-verzui

Cum să fierbi ouăle perfecte de Paşte. Metoda care te scapă de gălbenuşul gri-verzui
31 Mar 2018   •   09:14

Vopsitul ouălor de Paşte este o tradiţie frumoasă, dar fierberea acestora este un proces destul de enervant şi complicat. În continuare vă prezentăm o metodă eficientă de a obţine ouăle de Paşte perfecte. 

1. Puneţi ouăle mari într-o oală suficient de largă astfel încât să stea unul lângă celălalt şi nu unul peste altul.   

2. Adăugaţi apă rece astfel încât să depăşească ouăle cu 2,5 centimetri.    

3. Puneţi oala pe foc mare şi aşteptaţi ca apa să dea în clocot, de îndată ce se întâmplă acest lucru, aşezaţi capacul pe oală şi luaţi oala de pe foc.

4. Lăsaţi ouăle în oală timp de 17 minute, potrivit Juliei Child. Există însă şi alte variante: pentru ouăle de dimensiuni medii se recomandă 12 minute, pentru ouăle mari - 15 minute, iar pentru cele foarte mari – 18 minute. Inelul verde din jurul gălbenuşului apare în momentul în care le lăsaţi în apa fiartă prea mult timp, aşa că setaţi un cronometru, scrie adevarul.ro.

5. Înainte cu doar câteva minute ca timpul să fi expirat, umpleţi un bol mare cu apă cu gheaţă.  

6. Imediat ce timpul a trecut, scoateţi ouăle şi transferaţi-le în vasul cu apă cu gheaţă. 

7. Lăsaţi-le să se răcească complet în apa cu gheaţă şi apoi băgaţi-le în frigider. Ouăle ţinute în frigider sunt mult mai uşor de decojit. 
 

×
Subiecte în articol: oua Paste
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close