Antena 3 CNN Actualitate Cum sa maresti spatiul din apartament. Iata solutiile eficiente si usor de pus in aplicare (P)

Cum sa maresti spatiul din apartament. Iata solutiile eficiente si usor de pus in aplicare (P)

Cum sa maresti spatiul din apartament. Iata solutiile eficiente si usor de pus in aplicare (P)
14 Noi 2016   •   16:36

Daca stai intr-un apartament micut si te plangi in sinea ta ca nu ai loc de nimic si nu te simti in largul tau in propria casa, atunci trebuie sa maresti spatiul din apartament intr-un fel au altul. Daca ai putea, ai impinge toti peretii inspre afara, in scopul de a mari suprafata camerei, dar fiindca acest lucru nu se intampla nici macar in filmele SF, trebuie sa te gandesti la un lucru mai realist, pe care l-ai putea face chiar in acest weekend.

Daca nu poti sa maresti suprafata apartamentului tau, macar elibereaz-o!

Asadar, solutia este sa scapi de anumite lucruri din casa si gata, ai facut loc!

Suna simplu, dar stii ca este complicat, deoarece lucrurile din casa iti trebuie toate.
Sigur?... Mai gandeste-te!
N-o sa faci asta, desi ar trebui!

Adu un musafir acasa la tine si lasa-l sa se descurce singur sa isi prepare cina. Crezi ca ar gasi usor toate cele necesare, sau ca va trebui sa scotoceasca printre lucruri inutile pentru a ajunge la ceea ce ii trebuie? Apoi lasa-l sa doarma, crezi ca nu va observa faptul ca in dormitor nu este spatiu deloc? In living, crezi ca se va relaxa dupa pofta inimii lui? Ba bine ca nu!

Gandeste in mod obiectiv

Iesi din zona de confort si din perspectiva subiectiva si vei vedea altfel lucrurile din casa ta. Vei incepe sa iti critici vechile obiceiuri si vei ajunge la concluzia ca ai procedat gresit in tot acest timp in care spuneai ca nu ai loc, ca nu ai spatiu si ca faci claustrofobie, ca iti este greu. O sa te gandesti la urmatoarele:
-           Unde poti sa strangi vesela si borcanele care in acest moment sunt insirate in toata bucataria?
-          De ce ai atatea ligheane in baie si atatea ambalaje goale de cosmetice si detergenti?
-          In living, de ce aduni pe vitrina tot felul de nimicuri care nu ti-au folosit, nu iti folosesc si nici pe viitor n-o sa ai ce face cu ele?
-          In dormitor, care este scopul unui pat parca mai mare decat camera in sine? Si de ce ai patru pilote, ce faci cu toate?
-          De ce nu eliberezi holul si il “astupi” cu tot felul de lucruri asezate neglijent?

Apartamentul are un anumit numar de metri patrati suprafata. Asta nu se va schimba in veci. Ce poate sa se schimbe este numarul de lucruri pe care le pastrezi in casa. Sa devina mai putine. Bineinteles, poti sa faci si inlocuiri, nu numai sa arunci. Spre exemplu, ai putea sa inlocuiesti piesele de mobilier cam mari cu altele mai mici si in acord cu tendintele moderne de amenajare interioara. Arunca un ochi pe Modela.ro si ia-ti niste repere.

Stii de stilul scandinav de amenajare interioara?


 
Stii cine ramane cu lucruri putine in casa? Populatiile nordice. Suedezii, norvegienii, danezii, popoarele care au adus in lumea de bricolaj si de amenajare interioara stilul scandinav, axat pe reguli minimaliste.

Acest concept se bazeaza numai pe lucrurile de care este cu adevarat nevoie, lucruri care au forme clare, evidentiate.  Este imbratisat mai mult de barbati, deoarece barbatii au o gandire mai practica si sunt putin mai delasatori in ceea ce priveste intretinerea ordinii si curateniei daca in casa sunt prea multe lucruri.

Bineinteles, conceptul acesta scandinav nu se refera la economisirea de spatiu, ci la functionalitatea lucrurilor, deci nu se potriveste in totalitate dorintei tale de a scapa de lucruri. Poti, insa, sa te inspiri din el ca sa vezi ca daca ai mai putine lucruri in casa, nu numai ca vei avea si spatiu mai mult intr-o locuinta cu aceeasi suprafata, dar te vei simti si mai bine.

Inapoi la situatia ta proprie si personala

De la asta a pornit toata discutia, nu? De la faptul ca nu te simti bine cu atat de putin spatiu liber in casa. Scapa de lucrurile cu care nu ai ce face chiar daca te-ai atasat emotional de ele (astfel vei ajunge si sa traiesti mai putin in trecut si mai mult in prezent). Innoieste-ti mobila, electrocasnicele prin casa si pe urma povesteste si altora care este motivul pentru care iti place viata din nou.  

 

×
Subiecte în articol: apartament
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close