Antena 3 CNN Actualitate Cum transformă omul un produs sănătos într-o "bombă" alimentară

Cum transformă omul un produs sănătos într-o "bombă" alimentară

Cum transformă omul un produs sănătos într-o "bombă" alimentară
Sursa foto: Foto: steamykitchen.com
de M.Z.    |    05 Oct 2011   •   20:59

Mare atenţie la modul în care preparaţi alimentele. Chiar şi hrana sănătoasă se poate transforma într-o "bombă" alimentară, atunci când nu este gătită corespunzător.

Un exemplu în acest caz poate fi chiar banalul cartof, a explicat directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, la Antena 3.

Mai exact, un cartof prăjit poate avea de 10 ori multe kilocalorii decât unul fiert sau copt.

"Cartoful în sine este un aliment foarte sănătos şi care nici măcar nu îngraşă. Un cartof fiert sau copt are 60-80 de kilocalorii, în schimb un cartof prăjit poate să ajungă la 300-400 chiar 600 de kilocalorii, dacă îi adăugăm şi anumite sosuri, precum maioneza. Iată, deci, cum un aliment sănătos poate fi transformat chiar de către noi într-un aliment nesănătos", a explicat directorul ICA, prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, în ediţia de miercuri a emisiunii 100 de minute, de la Antena 3.

Potrivit nutriţionistului, alimentele prăjite, care sunt preparate cu acele cuverturi de grăsime, precum paneurile, nu sunt sănătoase, pentru că grăsimile nu rezistă la acest tratament termic şi se descompun în substanţe cancerigene.

 





×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close