Antena 3 CNN Actualitate Cum vrea Guvernul să facă mai atractiv Programul Rabla

Cum vrea Guvernul să facă mai atractiv Programul Rabla

Cum vrea Guvernul să facă mai atractiv Programul Rabla
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Ian 2016   •   11:01

Un proiect de hotarare a Guvernului ar urma sa accepte achitarea avansului minim de 5% aferent achizitiei de autoturisme noi cu prima de casare din Programul Rabla, strict pentru achizitiile efectuate prin programul „Prima Masina", scrie cotidianul.ro.

Astfel, statul roman doreste sa creasca atractivitatea Programului Rabla prin acest demers, iar beneficiile oferite in cadrul Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi ar urma sa fie cumulate cu cele din Programul de stimulare a inoirii Parcului auto national, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Finantelor.

Totodata, pentru acest an s-a propus un plafon al garantiilor care pot fi emise in valoare de 100.000.000 lei din diferenta neutilizata a plafonului ce fusese alocat anul trecut, in 2015, in valoare de 350.000.000 lei. Astfel, pentru acest nivel al plafonului, au fost luate in considerare aspecte precum evolutia programului, dar si aspectele relevate de implementarea acestuia, se arata in acelasi comunicat.

Astfel, Programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, ar urma sa permita oricarei persoane fizice achizitionarea unui autoturism nou, insa al carui pret de achizitie sa ajunga la suma de maxim 50.000 lei, anunta Ministerul Finantelor, pentru ca statul roman incurajeaza achizitia autovehiculelor situate in paliere joase de pret, datorita consumului mic de combustibil si poluarii mai reduse.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close