Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituțională, lovitură dură pentru SRI

Curtea Constituțională, lovitură dură pentru SRI

Curtea Constituțională, lovitură dură pentru SRI
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
28 Feb 2018   •   14:31

Curtea Constituțională dă o nouă lovitură pentru SRI. Mandatele de interceptare pe siguranță națională sunt oarecum modificate.

Este vorba de un articol din legea privind interceptările, un articol care reglementa interceptările pe mandatele de siguranță națională și care a fost declarat neconstituțional.

Articolul spune așa: „Subminarea, sabotajul sau oricare alte acțiuni care au ca scop înlăturarea în forță a instituților democratice ale statului, care aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor ori care aduc atingere gravă drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români sau pot aduce atingere capacității de apărare ori altor asemenea interese ale țării, precum și actele de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuințare a structurilor necesare bunei desfășurări a vieții social-economice sau apărării naționale”.

Acest articol a fost declarat neconstituțional și trebuie să se întoarcă în Parlament pentru o mai bună definire a acestui articol, pentru că spun judecătorii CCR este foarte vag în această formă.

×
Subiecte în articol: interceptare SRI Curtea Constitutionala
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close