Antena 3 CNN Actualitate Curtea de Conturi a documentat plăţi nelegale de 3,7 milioane lei efectuate de Primăria Arad în doar 45 de zile

Curtea de Conturi a documentat plăţi nelegale de 3,7 milioane lei efectuate de Primăria Arad în doar 45 de zile

Curtea de Conturi a documentat plăţi nelegale de 3,7 milioane lei efectuate de Primăria Arad în doar 45 de zile
Sursa foto: Foto: Facebook
28 Noi 2016   •   16:58

Un raport recent al Curții de Conturi a României – Camera de Conturi Arad a scos la iveală peste 20 de abateri de la legalitate și regularitate privind gestionarea banilor din bugetul public.

Conform auditului, cu ELBA, în perioada iunie-iulie, „s-a constatat faptul că, prin încheierea contractului de concesiune cu asocierea S.C. ELBA S.A. / S.C. ELBA COM S.A. au fost angajate cheltuieli pentru realizarea lucrărilor de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public, în valoare de 2.477.252 lei, la care se adaugă beneficiu nerealizat în valoare de 647.450 lei, fără ca ordonatorul de credite să se asigure că măsura luată respectă principiile unei bune gestiuni financiare, în special al economiei cheltuielilor. 
Această deficiență a fost cauzată de interpretarea eronată a factorilor de decizie din instituție a reglementărilor legale privind efectuarea cheltuielilor în sistemul bugetar. 
Consecința economico-financiară a acestei abateri de la prevederile legale rezidă în diminuarea resurselor bugetului local ca urmare a achitării unor sume către asocierea S.C. ELBA S.A., pentru care concesionarul nu a prezentat documente care justifice temeiurile includerii acestora în tarifele aplicate pentru lucrările de investiții.”, scrie criticarad.ro.  

Curtea de Conturi are întrebări foarte apropiate de zona penală (și) la Centrul Municipal de Cultură instituție publică aflată în subordinea UATM Arad – legate de cei 132.000 de lei, plăți pentru (pag. 29) „Realizarea strategiei culturale a municipiului Arad pe perioada 2015 – 2025, plățile fiind efectuate cu titlu „Active nefinanciare și Alte active fixe” (!!! -n. red.), un prejudiciu de 75. 175 de lei la buget din banii echipei UTA (!!! – n.red.), apoi o „gaură” de 18.284 de lei din banii copiilor de la Clubul Sportiv Atletico Arad (!!! -n. red.). 

Prin CMC Arad, auditorii au documentat că s-a mai sifonat o tranșă e 91.950 de lei numai din unitățile de cult (biserici), o alta de 89.376 de lei prin „finanțare nerambursabilă acordată unor cluburi sportive de drept privat”, încă una de 18. 284 de lei… a fost o vară generoasă la Centrul Cultural Municipal.

Calculul final al auditorilor Curții de Conturi a ajuns la suma de 3.774.843 de lei – sifonați din bugetul public. În doar două luni de vară! 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close