Antena 3 CNN Actualitate Cutremur cu magnitudinea de 8,1 în Mexic. Ce spun specialiștii

Cutremur cu magnitudinea de 8,1 în Mexic. Ce spun specialiștii

Cutremur cu magnitudinea de 8,1 în Mexic. Ce spun specialiștii
08 Sep 2017   •   10:18

Un cutremur cu magnitudinea de 8,1 s-a produs în această dimineață în largul coastelor Mexicului. Seismul s-a petrecut la o adâncime de doar 35 de kilometri. Autoritățile au emis o alertă de tsunami în Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras, dar și Ecuador. Iar în urma cu scurt timp, a avut loc un nou seism, de 5,7 pe Richter.

„Adâncimea este de 70 de kilometri, la o distanță de 70 de kilometri de cel mai apropiat oraș. Ce se întâmplă acolo e clasic e o zona de subducție. Nu este un pericol prea mare de tsunami. Teoretic se poate întâmpla și în România. Exista un cutremur de 7,9 la care se adaugă o marjă de eroare și ajungem la 8,2, deci teoretic putem să jonglăm cu cifrele”, a declarat Mihai Diaconescu, seismolog.

Citește și: Cutremur de 8,1 grade în Mexic, urmat de o replică de 5,7. A fost emisă o alertă de tsunami

Astrologul Cristina Demetrecu spune că fenomenele naturale care au avut efecte devastatoare în ultima perioadă au o legătură și cu ultimele două eclipse.

„Suntem într-o perioadă ulterioara celor două eclipse. Acestea au avut în componență și zodia vărsătorului care e patronat de Uranus, cel care are legatură cu aceste fenomene imprevizibile. Atunci când s-a produs cutremurul acela în Japonia, Uranus a intrat în berbec, acum iese. Aceasta karmă o să o avem până pe 16 noiembrie 2018”, a declarat Cristina Demetrecu, astrolog.

×
Subiecte în articol: astrolog specialisti Mexic
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close