Antena 3 CNN Actualitate Cutremure în cascadă. 20 de seisme s-au produs în România în primele două zile ale anului

Cutremure în cascadă. 20 de seisme s-au produs în România în primele două zile ale anului

Cutremure în cascadă. 20 de seisme s-au produs în România în primele două zile ale anului
Sursa foto: Foto: infp.ro
de M.Z.    |    02 Ian 2012   •   11:07

Nu mai puţin de 20 de cutremure au avut loc, în ultimele ore, în Câmpia Română. Cel mai mare a fost de 4,4 pe scara Richter. Acesta a avut loc duminică, la ora 23.57, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul de 4,4 pe Richter s-a produs la o adâncime de şase kilometri.

Luni, trei cutremure, cu intensităţi cuprinse între 3,6 şi 4 grade pe scara Richter, s-au produs între orele 02.17 şi 03.33, în zona Târgu Jiu.

Toate cele trei seisme au fost la o adâncime de 10 km. Două dintre cutremure au avut o intensitate de IV în zona epicentrală pe scara Mercalli, iar al treilea a avut intensitatea V în zona epicentrală, pe aceeaşi scară.

Tot luni, la ora 01.57, a avut loc un al patrulea cutremur, cu o intensitate de 4,1 grade pe Richter în Câmpia Română, la o adâncime de 15 km şi cu intensitatea în zona epicentrală IV pe scara Mercalli.

Specialiştii sunt de părere că seismele produse în ultimele ore, în Câmpia Română, nu anticipează un cutremur de intensitate mare.

"Aceste cutremure sunt normale, iar pe parcursul anului 2012 nu vor fi seisme cu magnitudine mai mare de 7 pe scara Richter", a spus, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

 




×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close