Antena 3 CNN Actualitate Dâmboviţa. Angajaţii unui cămin de bătrâni au protestat faţă de mutarea asistaţilor în alte centre de profil

Dâmboviţa. Angajaţii unui cămin de bătrâni au protestat faţă de mutarea asistaţilor în alte centre de profil

Dâmboviţa. Angajaţii unui cămin de bătrâni au protestat faţă de mutarea asistaţilor în alte centre de profil
Sursa foto: Azil batrani
08 Aug 2009   •   13:30

Scandal de proporţii la un cămin de bătrâni din Dâmboviţa. Cei 49 de angajati ai centrului din Gura Ocnitei au protestat faţă de decizia reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială Dâmboviţa de a muta opt dintre asistaţi într-un alt centru de profil. Angajaţii se împotrivesc acestei decizii susţinând că odată cu plecarea asistaţilor din centru, ei vor rămâne pe drumuri.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Dâmboviţa au încercat în zadar să-i convingă pe angajaţii centrului să lase cei opt asistaţi să fie mutaţi într-un alt centru.

Centrul de la Gura Ocniţei urmeaza sa fie desfiinţat, iar angajaţii se tem că vor rămâne pe drumuri. Autorităţile au însă o altă versiune "Eu am venit cu un singur scop. Aici sunt opt beneficiari care au cereri de transfer în alte servicii din structura Direcţiei noastre şi am venit să iau aceşti beneficiari. Este dreptul lor să fie transferaţi în aceste noi servicii. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a oferit, la concurs, posturi pentru marea majoritate a salariaţilor de aici. Ei, în schimb, doresc să se închidă centrul şi să poată intra în şomaj", susţine Mara Andreica, director adjunct DGASPC.

Dupa şapte ore de discutii, reprezentantii Direcţiei de Asistenţă Socială Dâmboviţa au renunţat să mai pună in aplicare, cel puţin deocamdată, măsura mutării celor opt persoane asistate în alt centru de asistenţă socială din judeţ.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Dambovita
Parteneri
Soţia bărbatului ucis de clanul Fabian vorbeşte pentru prima oară
x close