Antena 3 CNN Actualitate Dan Andronic, audiat la Parchetul General în dosarul alegerilor din 2009

Dan Andronic, audiat la Parchetul General în dosarul alegerilor din 2009

Dan Andronic, audiat la Parchetul General în dosarul alegerilor din 2009
11 Mai 2017   •   14:03

Dan Andronic s-a prezentat, joi după-amiază, la Parchetul General, unde a fost audiat în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009, deschis în urma dezvăluirilor controversate făcute de jurnalist.

La intrarea în sediul parchetului, acesta a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, el susţinând că mai întâi trebuie să discute cu procurorii. 

Dosarul a fost deschis după ce jurnalistul a afirmat că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea.

El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

În replică, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că întâlnirea organizată la el acasă a fost o "simplă cină", unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic şi Neculai Onţanu. 

Coincidența zilei!

Tot astăzi, Andronic a fost citat și la DNA, unde a fost audiat în dosarul în care este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, dosar în care este anchetată și Ioana Băsescu și Elena Udrea.

„Nu este vorba de o coincidență”, este de părere președintele GIP Mugur Ciuvică, care a comentat chemarea lui Andronic în aceeași zi, la DNA și la Parchet, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Dan Andronic
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close