Dan Grecu, unul dintre fiii lui "Butoane", arestat pentru trafic de minori

de M.Z.    |    28 Oct 2011   •   17:50
Dan Grecu, unul dintre fiii lui "Butoane", arestat pentru trafic de minori Foto: policelink.monster.com

Dan Grecu, unul dintre fiii liderului clanului Butoane din Giurgiu, Octavian Grecu, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 29 de zile, de către magistraţii Tribunalului Giurgiu.

Dan Grecu, în vârstă 27 de ani, este acuzat de trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional. El a fost reţinut joi, după ce la locuinţa acestuia poliţiştii au găsit o minoră de 15 ani.

Celelalte două persoane reţinute joi împreună cu Dan Grecu, un băiat şi o fată de 17 ani, au primit mandat de arestare preventivă pentru 19 zile.

Decizia Tribunalului Giurgiu nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, informează Mediafax.

Dan Grecu şi cei doi tineri de 17 ani au fost aduşi, vineri dimineaţă, la sediul DIICOT Giurgiu pentru noi audieri, ulterior fiind prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetările anchetatorilor a reieşit că fata racola minore în vederea practicării prostituţiei, acestea fiind prezentate ulterior lui Dan Grecu.

Joi, la locuinţa lui, au fost făcute percheziţii, fiind găsită una dintre victime - o fată de 15 ani. De altfel, procurorii DIICOT au făcut, joi, cinci percheziţii domiciliare în Giurgiu, într-un dosar în care trei persoane sunt puse sub învinuire pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi trafic de minori.

Membrii grupării sunt acuzaţi că au recrutat mai multe victime minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, din judeţul Giurgiu, pe care le-au constrâns la practicarea prostituţiei.

Joi seară, Dan Grecu a fost reţinut pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional şi trafic de minori. Totodată, au fost reţinuţi o fată şi un băiat, care ar face parte din gruparea coordonată de Dan Grecu.

Numele şefului de la "Butoane", Octavian Grecu, a fost implicat, recent, în contextul morţii baschetbalistului american Chauncey Hardy, în urma unei agresiuni comise într-un bar din Giurgiu.

Ionuţ Tănăsoaia, zis şi "Gypsy Gipsanu", tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american, este un apropiat al lui Florin Grecu, pe un site de socializare fiind postată o fotografie în care Tănăsoaia îl ţine de gât pe Florin Grecu.

Doi dintre fiii lui "Butoane", Florin Grecu, alias "Floricel" şi Ştefan Grecu, zis "Căpăţână", au fost audiaţi în acest dosar, ei fiind prezenţi în localul în care a fost agresat sportivul american.

Ionuţ Tănăsoaia, tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzaţiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice.

x close