x close

Dan Voiculescu: Cum poate reveni România la normalitate în 2019

30 Dec 2018   •   18:21
Dan Voiculescu: Cum poate reveni România la normalitate în 2019

România are șanse să intre în normalitate în anul care urmează, spune profesorul Dan Voiculescu, care le cere politicienilor să se folosească doar de instrumente democratice în lupta electorală.

Este una dintre condițiile care ar putea scoate la lumină societatea românească, susține Dan Voiculescu.

Un management mai eficient al economiei naționale și o societate civilă care să descurajeze abuzurile sunt alte premize care pot duce țara spre succes.

„După ce timp de zece ani, în intervalul 2004-2014, România a fost transformată în “stat mafiot”  au urmat alți 4 ani în care, încet dar sigur, sistemul ocult a început să se dezintegreze.

Continuând în această direcție, la finalul anului 2019 am putea consemna revenirea la normalitate a societății românești. Cu câteva condiții:

1. Confruntarea politică – vom avea două momente electorale – să se desfășoare exclusiv cu mijloace democratice (fără “celule de criză” ale unor instituții pe Constituția le obligă la
neutralitate absolută).

2. Managementul economiei naționale să evite excesele populiste și alocările bugetare clientelare (toate guvernările din ultimii 29 de ani au suferit la acest capitol). Măcar de acum
înainte, după alegeri, să nu mai vină potopul.

3. Eliberarea mișcărilor civice de orice forme de presiune politică, economică sau dependente de finanțări obscure. În prezent, stabilitatea unei națiuni este garantată de capacitatea societății civile de a descuraja echidistant abuzurile.

Aceste trei puncte, consolidate cu asumarea concretă și coerentă a calității de membru UE și partener strategic al Statelor Unite, pot constitui premisele sănătoase ale României anului
2019.

Dacă sentimentul național – invocat de toți politicienii pe întreg parcursul anului în care am sărbătorit Centenarul – are măcar un sâmbure de adevăr, ar fi necesar să existe un acord (cel puțin tacit) asupra aspectelor enuntațe”, scrie profesorul Dan Voiculescu pe blogul său.

Citeşte mai multe despre:

Dan Voiculescu Romania
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati