Antena 3 CNN Actualitate Dar și Har. Tratament inovator împotriva infecțiilor

Dar și Har. Tratament inovator împotriva infecțiilor

Dar și Har. Tratament inovator împotriva infecțiilor
Sursa foto: foto: captura Antena 3
05 Oct 2018   •   23:48

Inginerul chimist Constantin Chiurciu, directorul general al companiei Romvac, a fost, vineri, invitatul Mariei Coman și al Lidie Fecioru la "Dar și Har".

Specialistul a ales un domeniu ignorat de foarte mulți: fabricarea de vaccinuri şi medicamente pentru animale. În 2013, compania sa a înregistrat venituri de 11 milioane de euro.

După o istorie de peste 40 de ani în domeniul medicinei veterinare, de câțiva ani Romvac a făcut pasul și către medicina umană, cu produse care au uimit prin eficacitatea în cazul diferitelor tipuri de infecții, unele rezistente la antibiotice.

"Avem cu ce să ne lăudăm pentru că noi, la origine, suntem întreprindere care produce medicamente și vaccinuri de uz veterinar și asta se întâmplă de vreo 50 de ani. Am investit mulți bani și mult timp în cercetare pentru a extinde produsele noastre în medicina umană.

De fapt, ce facem noi nu este o mare noutate pentru că în 1893 Kemperer, un savant german, spunea că în gălbenușul de ou există o substanță care poate să inhibe dezvoltarea bacteriilor", a explicat specialistu.

×
Subiecte în articol: Dar și har
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close