Antena 3 CNN Actualitate David, băiatul care a murit în tragedia de la Odorheiu Secuiesc, a fost condus pe ultimul drum cu patru zile înainte de majorat

David, băiatul care a murit în tragedia de la Odorheiu Secuiesc, a fost condus pe ultimul drum cu patru zile înainte de majorat

David, adolescentul de 17 ani care murit în tragedia de la Odorheiul Secuiesc, a fost condus ieri pe ultimul drum. El ar fi împlinit 18 ani chiar în ziua de Crăciun.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Dec 2023   •   08:21

În schimb, doua dintre cele trei eleve aflate în spital au fost externate, însă cea de-a treia adolescentă este în continuare în stare gravă.

Oamenii care îl știau pe David sunt în stare de șoc.

”Nu avem cuvinte despre asta! Toată comuna este în doliu. Era un copil cuminte”, a mărturisit o femeie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Era un băiat cumsecade”

”Era un băiat cumsecade și din păcate... Acum de Crăciun avea și ziua de naștere”, a spus un localnic.

Între timp, două din fetele rănite in cladirea prăbuşită a internatului s-au întors acasă. Medicii spun că au nevoie de consiliere psihologică. A treia fată de 17 ani este în continuare în stare critică, iar familia ei se roagă pentru un miracol.

”Sunt afectate emoţional după tragedie. A doua fată va avea nevoie şi de recuperare fizică, dar sunt bine, ok şi cred că acasă le va fi lor cel mai bine pentru recuperare”, a precizat Noemi Zorgo, purtătorul de cuvânt Primărie.

Mai mulţi experţi cercetat locul tragediei încrcând să afle ce a cauzat prăbuşirea peretelui internatului. A fost adus şi patronul firmei care executa lucrările de canalizare din curtea internatului vechi de 113 ani, însoţit de doi poliţişti. El a fost reţinut imediat după tragedie, după ce a recunoscut că a dat ordin să se sape fix la fundația clădirii, dar apoi a fost pus în libertate sub control judiciar.

După expertiză, reprezentanţii primăriei vor stabili dacă se va putea intra în ceea ce a mai rămas din clădire pentru a recupera documentele şi bunurile copiilor cazaţi în internatul.

 

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close