Antena 3 CNN Actualitate De 23 de ani, autorităţile încearcă să scape de maidanezi. Reguli noi decise de Primăria Capitalei

De 23 de ani, autorităţile încearcă să scape de maidanezi. Reguli noi decise de Primăria Capitalei

De 23 de ani, autorităţile încearcă să scape de maidanezi. Reguli noi decise de Primăria Capitalei
Sursa foto: Foto: network.bestfriends.org
de M.Z.    |    31 Mai 2013   •   23:52

Bucureştenii care au câini vor fi obligaţi să-i declare şi să-i sterilizeze la primăria din sector. Cei care nu-şi declară patrupedele riscă o amendă de până la 3.000 de lei. Dacă îl declară, dar nu vor totuşi să sterilizeze animalul, oamenii pot scăpa doar cu plata unei taxe de 150 de lei pe an.

De 23 de ani autorităţile caută soluţia perfectă să scape de câinii maidanezi. Consiliul general al Primăriei a mai făcut un pas.

Proprietarii animalelor de companie vor fi obligaţi să declare câinii la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). Fiecare câine va primi un card cu un număr unic de înregistrare. Totodată, bucureştenii nu vor fi sancţionaţi dacă hrănesc câinii fără stăpân.

Asociaţiile care au în grijă animalele fără stăpân vor avea şi ele de suferit în cazul în care nu transmit datele către ASPA sau dacă vor ţine în grijă animale nedeclarate sau nesterilizate. Tot 3.000 de lei amendă va plăti un ONG care nu trimite datele la timp. Însă, atât persoanele fizice cât şi asociaţiile mai au ceva timp până la intrarea în vigoare a regulilor - două săptămâni.

Nici bucureştenii care vor să adopte câini fără stăpân nu vor scăpa de taxe, dacă vor să ţină acasă mai mult de un animal. Pentru sterilizarea celor 60.000 de câini fără stăpân din Bucureşti, Primăria va angaja medici veterinari, iar pentru prinderea şi transportul animalelor vor fi contractate firme specializate.



×
Subiecte în articol: caini amenda maidanezi caini maidanezi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close