Antena 3 CNN Actualitate Încă o lovitură pentru DNA în instanţă! Un fost primar şi consilieri municipali, achitaţi într-un dosar de corupţie

Încă o lovitură pentru DNA în instanţă! Un fost primar şi consilieri municipali, achitaţi într-un dosar de corupţie

Încă o lovitură pentru DNA în instanţă! Un fost primar şi consilieri municipali, achitaţi într-un dosar de corupţie
02 Dec 2016   •   18:41

Fostul primar al municipiului Mediaş Teodor Neamţu şi mai mulţi foşti consilieri municipali au fost achitaţi, vineri, de către Tribunalul din Sibiu într-un dosar de corupţie, în care erau acuzaţi de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, competenţa soluţionării apelului revenind Curţii de Apel Alba Iulia, mai precizează Biroul de Informare şi Relaţii Publice al instituţiei.

Fostul edil şef al Mediaşului şi mai mulţi consilieri fuseseră trimişi în judecată de către DNA pentru infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, fiind vorba de o hotărâre luată în cazul SC Gospodăria Comunală SA, care a avut probleme financiare.

DNA arăta în 2014, într-un comunicat de presă, că, în 31 octombrie 2012, inculpaţii, în calitate de consilieri locali, şi-au exprimat votul în favoarea adoptării hotărârii nr. 250/ 2012, prin care s-a decis participarea Consiliului Local Mediaş cu suma de 3.000.000 lei la majorarea capitalului social al SC Gospodăria Comunală S.A.

DNA a precizat că, în acelaşi context, în şedinţa din 25 noiembrie 2013, aceştia au decis achiziţionarea pachetului de 19,22% aparţinând Asociaţiei GOSCOM, contra sumei de aproximativ 700.000 lei, în pofida faptului că, deja, Consiliul deţinea o majoritate confortabilă în acţionariatul societăţii, iar cumpărarea acţiunilor nu aducea niciun beneficiu.

Anchetatorii au mai reţinut că, după realizarea cesiunii la 30 decembrie 2013, Ioan Şerban a efectuat din contul Asociaţiei, alimentat de către Consiliul Local Mediaş, un transfer bancar de aproximativ 600.000 lei în contul său de economii.

Sursa citată menţiona că inculpaţii Lată şi Plopeanu, în calitate de funcţionari publici - consilieri locali, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin exprimarea votului favorabil au participat la luarea unei decizii, care le-a permis ulterior, cu complicitatea preşedintelui Asociaţiei GOSCOM, să obţină foloase patrimoniale.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de aproximativ 3,7 milioane lei, asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: DNA dosar de coruptie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close