Antena 3 CNN Actualitate De la 1 octombrie, salariile de bază ale profesorilor cresc cu 9%

De la 1 octombrie, salariile de bază ale profesorilor cresc cu 9%

De la 1 octombrie, salariile de bază ale profesorilor cresc cu 9%
23 Oct 2008   •   18:00

Joi, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a anunţat că salariile de bază din învăţământ cresc cu nouă procente din 1 octombrie, mai mult decât se anunţase la începutul anului. În plus, Ministerul Economiei şi Finanţelor a confirmat că din punct de vedere economic, au fost îndeplinite toate condiţiile care să permită adăugarea celor nouă puncte procentuale la salariile de bază ale personalului din învăţământ.

Anunţul a fost făcut prin intermediul unui comunicat al MECT. "De la 1 octombrie, salariile de bază din învăţământ se vor majora cu nouă la sută. Acest lucru este posibil datorită îndeplinirii indicatorilor precum creşterea produsului intern brut şi a nivelului productivităţii muncii. Conform prevederilor Ordonanţei de Guvern 15/2008, creşterea salariilor cu nouă la sută de la 1 octombrie era condiţionată de realizarea acestor indicatori. În caz contrar, majorarea ar fi fost de şase la sută, identică aceleia din prima tranşă operată la 1 aprilie", arată comunicatul de presă.

Ordonanţa 15/2008 prevedea majorarea salariilor profesorilor în două etape, cu câte şase la sută, de la 1 aprilie şi respectiv 1 octombrie. În urmă cu o lună, Camera Deputaţilor a aprobat, în unanimitate, ordonanţa care prevede creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ. Legea a fost contestată de Guvern la Curtea Constituţională, dar Executivul nu a avut câştig de cauză.

Potrivti Mediafax, Anton Anton, ministrul Educaţiei, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă din Timişoara că, în cazul în care salariile pofesorilor vor fi majorate cu 50 la sută, România "ar putea fi pusă pe butuci anul viitor".

Antena3.ro

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close