Antena 3 CNN Actualitate De vineri, permisul auto se eliberează în 2 ore!

De vineri, permisul auto se eliberează în 2 ore!

De vineri, permisul auto se eliberează în 2 ore!
01 Iun 2007   •   23:25

Permisele de conducere auto şi certificatele de înmatriculare auto vor fi eliberate în maxim două ore, începând de vineri, de serviciile publice comunitare de profil din 15 prefecturi. Bucureştenii mai au însă de aşteptat până la 1 ianuarie 2008 pentru a putea beneficia de această măsură. Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a anunţat că prefecturile în care a intrat de azi în vigoare noul termenul sunt Alba, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dolj, Mehedinţi, Prahova, Suceava, Teleorman şi Timiş.

Măsura se va aplica în toată ţara, după ocuparea funcţiilor vacante şi achiziţionarea echipamentelor informatice necesare. Termenul de două ore se aplică doar în cazul solicitărilor pentru care nu sunt necesare verificări suplimentare.

Cazierul se poate obţine pe loc
Cazierul judiciar se poate obţine de vineri pe loc, în 15 judeţe, iar restul zonelor vor beneficia de această facilitate în aproximativ o lună. Bucureştenii au şi în acest caz de aşteptat până anul viitor. Cei care au nevoie de cazierul judiciar trebuie să aibă asupra lor actul de identitate şi timbrul fiscal, în valoare de 1 leu.

Persoanele născute în alte judeţe decât cele în care solicită cazierul judiciar şi cele cu antecedente penale pot obţine certificatul în 3 zile, dar taxa este de 5 lei. Cazierul este valabil 6 luni de la data eliberării şi numai în scopul pentru care a fost eliberat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close