Antena 3 CNN Actualitate Decizia de condamnare a primarului Mircia Gutău, anulată

Decizia de condamnare a primarului Mircia Gutău, anulată

Decizia de condamnare a primarului Mircia Gutău, anulată
03 Apr 2018   •   15:57

A fost anulată decizia abuzivă prin care primarul de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare în recurs, după achitare, de către fosta șefă a ICCJ, Livia Stanciu.

Înalta Curte a admis cererea de reviziuire a lui Gutău, ca urmare a condamnării României la CEDO pentru faptul că Livia Stanciu a dat condamnare după achitare, fară să administreze probe noi. 

„Greu de spus ce sentiment mă încearcă după 12 ani de umilință. Totuși încerc să fiu temperat și să-i mulțumesc bunului Dumnezeu pentru că am reușit să ajung la această fază în care ÎCCJ să caseze sentința de condamnare și ceea ce e mai important e că rămân valabile celelalte două soluții de achitare, atât la instanța de la Alba Iulia, cât și soluția de achitare de la Constanța și judecă doar la Curtea Supremă. Acest lucru demonstrează că există judecători care judecă după lege și acest lucru mă bucură enorm. Care sunt speranțele mele? Sunt convins că voi primi achitare pentru că nu se poate să nu existe nicio probă la dosar, nicio înregistrare telefonică în care eu să fiu implicat”, a spus Gutău. 

„Pe simplul gest de a spune nu și a ridica mâna în sus mi s-a interpretat. Când s-a prezentat înregistrarea, au spus că da, e adevărat că am spus nu, dar am ridicat mâna în sus”. 

„Ceea ce au mai spus ei ca o acuză la adresa mea este că la plecare denunțătorului i-am răspuns la salut cu 'v-am pupat'. E scris pe colțul paginii că între mine și denunțător există un grad de apropiere datorită faptului că i-am răspuns la salut astfel. E strigător la cer ceea ce se întâmplă”, a mai spus Mircia Gutău. 


 

×
Subiecte în articol: Râmnicu Vâlcea romaniei
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close