x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Decizie-cheie în instanță pentru casa lui Klaus Iohannis din Sibiu

de D.G.   •   09 Mar 2016   •   11:17
Decizie-cheie în instanță pentru casa lui Klaus Iohannis din Sibiu 817
ÎCCJ judecă astăzi un pas important al președintelui Klaus Iohannis în dosarul casei din Sibiu. Familia Iohannis a cerut în instanță ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Brașov, pe motiv că în Brașov, din cauza articolelor de presă, s-a creat un curent împotriva familiei Iohannis, care ar influența decizia judecătorilor, scrie DCnews.ro.

Obiectul dosarului este contestaţia în anulare formulată împotriva deciziei prin care cei Carmen și Klaus Iohannis au pierdut un imobil din centrul Sibiului.

ÎCCJ a amânat pe 17 februarie pentru 9 martie judecarea cererii. Cererea de strămutare a fost depusă pe 17 decembrie 2015. Soţii Iohannis au cerut ulterior instanţei supreme ca aceasta să se judece mai repede, însă magistraţii le-au respins solicitarea. Potrivit presei locale, Klaus Iohannis reclamă în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul.

În urma articolelor apărute în presă, Carmen şi Klaus Iohannis susţin că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puţin la nivel de aparenţă, imparţialitatea judecătorilor. Pe 25 ianuarie, magistraţii Curţii de Apel Braşov au amânat pentru data de 6 iunie dezbaterile din dosarul privind contestaţia în anulare depusă de familia Iohannis în ceea ce priveşte imobilul din Sibiu. Magistraţii au dat acest termen "pentru realizarea procedurii de citare în străinătate" a uneia dintre părţile implicate în dosar, potrivit Curţii de Apel Braşov. La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a imobilului din Sibiu.

sati