Antena 3 CNN Actualitate Decizii de ultimă oră despre starea de urgență! Ce li se pregătește românilor? ”Vom lua orice măsură care se va impune”

Decizii de ultimă oră despre starea de urgență! Ce li se pregătește românilor? ”Vom lua orice măsură care se va impune”

În acest moment nu se impune reinstituirea stării de urgență însă situația infectărilor este monitorizată cu atenție, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Și președintele Klaus Iohannis a declarat că nu dorește noi restricții, însă dacă numărul infectărilor va crește, se vor lua măsuri drastice. Un mesaj similar a avut și premierul României, Ludovic Orban.

Decizii de ultimă oră despre starea de urgență! Ce li se pregătește românilor? ”Vom lua orice măsură care se va impune”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Iul 2020   •   08:10

Reacțiile celor trei oficiali vin după ce România a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană la noi cazuri raportate și pe locul al paisprezecelea în lume.

Tătaru: În acest moment nu este cazul unei situații de urgență

Atributul pentru starea de urgență este al președintelui României. Noi, ca Institut Național al Sănătății, ca minister al Sănătății, văzând evoluția total nefavorabilă, propunem Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care merge cu această situație la președinte. În acest moment nu este cazul unei situații de urgență”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar dacă numărul de cazuri crește în continuare, atunci probabil Comitetul Național va începe să propună anumite măsuri  restrictive. Să nu ne imaginăm că, dacă este vară și plecăm undeva la munte sau la mare, scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi și la mare și la munte. Ține de noi să ne protejăm”, a spus și președintele Klaus Iohannis. 

Orban: Vom lua orice măsură care se va impune 

Dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură care se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea românilor”, a adăugat premierul Ludovic Orban. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Ludovic Orban Nelu Tătaru
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close