Antena 3 CNN Actualitate 3 terenuri şi 1 apartament îi lipsesc din declaraţia de avere. Cum a explicat Costel Alexe

3 terenuri şi 1 apartament îi lipsesc din declaraţia de avere. Cum a explicat Costel Alexe

Costel Alexe, președintele liberal al Consiliului Județean Iași, a depus, anul acesta, o declarație de avere din care lipsesc trei terenuri, un apartament și 150.000 de lei. 

3 terenuri şi 1 apartament îi lipsesc din declaraţia de avere. Cum a explicat Costel Alexe
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2022   •   21:00

Acestea erau trecute în proprietatea soției sale, de care fostul ministru al Mediului a divorțat. Presa locala scria faptul că actualul președinte al Consiliului Județean Iași, ex-ministrul Mediului din timpul Guvernului Orban, Costel Alexe, ar fi divorțat de soția sa chiar în timp ce DNA anunța punerea lui sub acuzare pentru luare de mită, în dosarul privind cele 22 de tone de tablă. Jurnaliștii opinau, la acel moment, că acest divorț ar fi fost, de fapt, un aranjament între cei doi, cu scopul de a-și pune la adăpost o parte din avere, scrie jurnalul.ro.

"Odată cu divorţul survenit, nemaiexistând posibilitatea ca doamna Alexe să fie menţionată în declaraţia mea de avere, nu mai apar nici bunurile ei. Asta nu înseamnă că au dispărut", a spus Costel Alexe, marţi seară, la Antena 3.

Costel Alexe: "N-a existat niciun divorț din alte cauze decât cele personale"

"În declarația de avere, bunurile imobile sau mobile practic erau foarte bine trecute în dreptul și individualizate fie în dreptul meu fie în dreptul fostei soții. În momentul de față, din 2013 până astăzi, acolo era individualizat ce bunuri îmi aparțineau mie, ce bunuri aparțineau în cotă de 100 % la soția Raluca Alexe. Din momentul divorțului, existând posibilitatea firească și uzuală ca unul dintre foștii soți să nu mai fie trecut în declarația de avere a celuilalt, nu mai apare sau nu mai figurează în declarația mea de avere, dar asta nu înseamnă că au dispărut bunurile. Asta nu înseamnă că există un scandal. Nu înseamnă că există nişte acuzaţii".

"Din 2013 există un contract de partaj voluntar în care este stipulat cât se poate de clar care sunt bunurile mobile și imobile ale lui Costel Alexe", a mai spus el.

"N-a existat niciun divorț din alte cauze decât cele personale, între mine și Raluca Alexe. Nu practic să acoperim sau să ștergem sau să dispară din declarația de avere a unuia dintre noi anumite bunuri", a precizat Alexe.

×
Subiecte în articol: costel alexe
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close