Antena 3 CNN Actualitate Produs în țara ta. Cât dau românii din Canada pe o sarma

Produs în țara ta. Cât dau românii din Canada pe o sarma

Produs în țara ta. Cât dau românii din Canada pe o sarma
04 Dec 2015   •   11:11

De 1 decembrie, în Canada se serveşte mâncare tradiţională românească. Şi nu doar românii adoră micii şi friptura gătite ca la noi în ţară, dar şi foarte mulţi canadieni. 

Locuitorii din Montreal au la dispoziţie restaurantul Mamaia şi două magazine unde să încerce şi să cumpere produse 100% româneşti. 
 
Urmăriţi un material filmat în exclusivitate pentru Antena 3 de corespondenţii din Canada, Cristina şi Ioan Roman.  
 
Într-un ambient extrem de plăcut, românii dar mai ales canadienii se relaxează şi gustă din tot felul de bucatele preparate în stil tradiţional românesc. Restaurantul este evident al unor români şi se numeşte "Mamaia."
 
Cine nu are timp de mers la restaurant are opţiunea să cumpere bucare româneşti de la două magazine deschise de doi conaţionali tot la Montreal.
 
Unul dintre magazine se numeşte Transilvania, e deschis de 16 ani şi are de toate: de la cârnaţii afumaţi la carne de porc şi până la salam sau pate românesc. În magazinul Transilvania, clienţii sunt întâmpinaţi chiar de la intrare cu obiecte cu motive tradiţionale româneşti precum celebrul ştergar.
 
Vin foarte mulţi români care cumpără, pentru că duc dorul gustului mâncărurilor de acasă. 
 
Dar vin şi foarte mulţi canadieni care s-au îndrăgostit de bucătăria românească. 

Spre exemplu, o sarma costă 1,7 dolari, adică aproximativ 7,2 lei.

 
Un alt român şi-a deschis un depozit de preparate şi produse româneşti pe care le importă din România şi le vinde apoi în toată Canada. Are de toate, de la cârnaţi olteneşti, şunculiţă afumată, şorici, zacuscă, dulceaţă, tuică, vin şi până la produse cosmentice româneşti cu tradiţie şi recunoscute în toată lumea.
 
Şi pentru că a fost ziua României, străinii care iubesc mâncarea noastră au şi o urare.

Campania "Produs în ţara ta" demarată de Antena 3, Observator şi Geometry Global are sprjinul patronatelor din industria alimentară, din industria vinului, sindicatelor, camerelor de comerţ, dar şi susţinerea unui parlamentar. 
 
Inițiativă realizată cu sprijinul tehnic al GS1 Romania, unic administrator al standardelor internaționale pentru coduri de bare pe teritoriul României.

×
Subiecte în articol: PRODUS ÎN ŢARA TA Canada sarmale
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close