Antena 3 CNN Actualitate Deschiderea metroului din Drumul Taberei, din nou sub semnul întrebării. Mutu: Nu trebuie să fii expert, să-ţi dai seama că mai e mult de lucru

Deschiderea metroului din Drumul Taberei, din nou sub semnul întrebării. Mutu: Nu trebuie să fii expert, să-ţi dai seama că mai e mult de lucru

Mult aşteptatul metrou din Drumul Taberei are şanse mici să fie deschis săptămână viitoare, avertizează Gabriel Mutu, primarul sectorului 6 din Capitală. 

Deschiderea metroului din Drumul Taberei, din nou sub semnul întrebării. Mutu: Nu trebuie să fii expert, să-ţi dai seama că mai e mult de lucru
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    11 Sep 2020   •   15:00

El susţine că mai este mult de muncă până când acest proiect ar putea fi finalizat. Edilul atrage atenţia că noile termene vehiculate ar putea fi forţate, în contextul în care ne aflăm în plină campanie electorală. 

"Din ceea ce se vede, cel puţin pentru lucrările de suprafaţă, şi aici mă refer la suprateran unde avem calea de rulare de pe Bulevardul Drumul Taberei care este nefinalizată, avem staţia de metrou Drumul Taberei care nu există.

Nu trebuie să fii expert ca să îţi dai seama că e foarte mult de muncă la suprateran. Ce vreau să subliniez este să nu fie aruncată o pastilă în campania electorală. Eu am încredere că oamenii vor înţelege exact ce se întâmplă", a declarat, vineri, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Noi probleme la metroul din Drumul Taberei. Surse: ISU ar refuza să semneze recepţia magistralei

În urmă cu o zi, Antena 3 a intrat în posesia unu document, potrivit căruia deschiderea metroului din Drumul Taberei ar fi în continuare sub semnul întrebării, deşi iniţial lucrarea trebuia să fie gata încă din anul 2015.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, există riscul ca Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) să refuze să semneze recepţia magistralei Drumul Taberei din cauza problemelor identificate acolo.

Antena 3 a obţinut un raport cu zece pagini de erori întocmit de o comisie tehnică, iar reprezentanţii Metrorex spun însă că documentul, deşi a fost emis miercuri, este acum de domeniul trecutului şi nimic nu va sta în calea punerii în circulaţie a trenurilor din subteran.

Mutu: Mai e mult de lucru la Metroul Drumul Taberei

Probele cu trenurile, interzise

Cu toate acestea, sunt interzise probele cu trenurile, iar până vineri se vor face verificări pentru a remedia problemele existente în tunel sau în staţii.

Informaţia vine la doar o zi, după ce s-a anunţat că magistrala de metrou M5 Drumul Taberei ar putea fi inaugurată cel târziu săptămâna viitoare.

Lucrările la magistrala M5 de metrou pe ruta Eroilor - Drumul Taberei au început în 2011. Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 kilometri, zece staţii şi un depou, situat la staţia Valea Ialomiţei.

Metroul din Drumul Taberei trebuia să fie gata în 2015

Lucrările la magistrala 5 de metrou au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015, iar ultimul termen înaintat de autorități a fost iunie 2020.

Magistrala de metrou Drumul Taberei are o capacitate maximă 100.000 de călători pe oră în ambele sensuri. Stațiile sunt dispuse la o distanță de aproximativ 600 de metri, spre deosebire de rețeaua veche, la care distanța dintre stații măsoară peste un kilometru.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape şapte kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). 

×
Subiecte în articol: metrou Drumul Taberei Gabriel Mutu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close