Antena 3 CNN Actualitate Desfăşurarea alegerilor parlamentare, pusă sub semnul întrebării din cauza sistemului informatic

Desfăşurarea alegerilor parlamentare, pusă sub semnul întrebării din cauza sistemului informatic

Desfăşurarea alegerilor parlamentare, pusă sub semnul întrebării din cauza sistemului informatic
08 Noi 2008   •   16:22

Cu trei săptămâni înainte de alegeri, desfăşurarea scrutinului este pusă sub semnul întrebării. Asesoft, grupul care asigura softul pentru repartizarea mandatelor în alegerilor uninominale, a renunţat la contractul cu Autoritatea Electorală Permanentă. Asesoft nu va mai furniza programul de prelucrare şi centralizare a rezultatelor alegerilor. Conducerea holdingului renunţă astfel la un contract de 1,8 milioane de euro, pentru că, susţine şeful grupului, acesta i-ar aduce prejudicii de imagine.
Sebastian Ghiţă, acţionarul majoritar al firmei Asesoft, a explicat că există tot felul de comentarii legate de faptul că societatea sa ar susţine fie PNL, fie PD-L, fie PSD. Tocmai pentru a pune capăt acestor speculaţii a decis întreruperea contractului. Consecinţa extremă ar putea fi chiar amanarea alegerilor, în situaţia în care Autoritatea Electorală nu va găsi o soluţie pentru gestionarea rezultatelor scrutinului din 30 noiembrie.
Variantele, vehiculate deja de presă, ar fi desemnarea unei alte firme, printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului sau încredinţarea contractului chiar Institutului Naţional de Statistică. Totodată nu e exclusă nici varianta actualizătii softului folosit la alegerile trecute, deşi desfăşurarea scrutinului de acum, în sistem uninominal, diferă fundamental de cel din 2004.
Sebastian Ghiţă a mai spus că decizia grupului Asesoft este irevocabilă şi că firma va plăti orice penalizări presupuse de neîndeplinirea contractului.
Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close