Antena 3 CNN Actualitate Deşi compania este aproape în faliment, directorii SNLO vorbesc la telefon de 100.000 de euro pe an

Deşi compania este aproape în faliment, directorii SNLO vorbesc la telefon de 100.000 de euro pe an

Deşi compania este aproape în faliment, directorii SNLO vorbesc la telefon de 100.000 de euro pe an
Sursa foto: snlo
23 Feb 2010   •   09:38

Facturi telefonice de 100.000 de euro. Atât au costat anul acesta convorbirile telefonice ale directorilor de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Se pare totuşi că au făcut economie, de vreme ce valoarea este de trei ori şi jumătate mai mică decât cea de anul trecut. Directorii nu s-au zgârcit însă la deplasările în maşini de lux, un serviciu care costă compania nu mai puţin de 100.000 de euro.

Directorii companiei de lignit a statului sunt nevoiţi, anul acesta, să vorbească mult mai puţin la telefon. Şi asta pentru că facturile de telefonie trebuie să se încadreze în valoarea a 100.000 de euro. Suma este cu mult mai mică faţă de anul trecut, când valoarea facturii telefonice putea ajunge până la 350.000 de euro.

Noul contract va inta în vigoare de la 1 aprilie şi va avea o durată de 1 an de zile. Pe lângă abonamentul individual de la subunităţile Societăţii Naţionale a Lignitului, pachetul telefonic mai include şi un alt abonament valabil pentru telefonia mobilă.

În aceste condiţii, mai-marii companiei vor împărţi lunar 75.000 de minute între ei, 20.000 de sms-uri şi zeci de mii de minute în alte reţele de telefonie mobilă, fixă şi internaţională.

Deşi traversăm o perioadă de criză, directorii de la compania de lignit a statului nu au renunţat, însă, la închirierea maşinilor de lux cu tot cu şofer. De altfel, deplasările făcute de şefii din minerit în limuzine sunt o practică recunoscută. Este, însă, şi cea mai costisitoare. La un simplu calcul reiese că, numai în ultimii doi ani, compania a închiriat maşini în valoare de peste 2,3 milioane de lei.

Nici nu este de mirare că unitatea a figurat pe lista companiilor cu datorii la bugetul statului, pentru care se şi începuse procedura de executare silită.

Toate aceste cheltuieli au loc în condiţiile în care Ministerul Economiei a anunţat disponibilizarea, de la 1 mai, a aproximativ 500 de angajaţi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Antena 3

×
Subiecte în articol: directori masini de lux
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close