Antena 3 CNN Actualitate Deszăpezire cu soluţii provizorii, după ce mai multe contracte ale CNADNR au ajuns în instanţă

Deszăpezire cu soluţii provizorii, după ce mai multe contracte ale CNADNR au ajuns în instanţă

Deszăpezire cu soluţii provizorii, după ce mai multe contracte ale CNADNR au ajuns în instanţă
28 Noi 2008   •   11:00

Jumătate dintre licitaţiile derulate până în prezent de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, pentru contractele de întreţinere a drumurilor, au ajuns în instanţă. Motiv pentru care autorităţile s-au văzut nevoite să încheie contracte provizorii, pentru deszăpezirea drumurilor.
Contractele pentru întreţinere multianuală a drumurilor ar fi trebuit finalizate până acum de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Mai multe nereguli au fost, însă, semnalate în cazul licitaţiilor derulate până acum. Mai precis, caietele de sarcini au fost contestate de firmele participante, iar numeroase contracte au ajuns în instanţă.
În această situaţie, autorităţile s-au văzut nevoite să găsească o soluţie provizorie - contractele pe perioadă determinată, încheiate în urma negocierilor cu firmele în cauză. Metodă prea puţin transparentă, însă justificată de necesitatea finalizării procedurilor înainte ca zăpada să creeze probleme serioase.
Aşadar, contracte pe perioadă determinată au fost închiate în mai multe judeţe, printre care Iaşi, Botoşani sau Timiş, se arată în cotidianul Evenimentul Zilei. Probleme sunt, însă, şi în Capitală, unde, în urma contestaţiei depusă de una dintre firmele participante, licitaţia pentru secţia Bucureşti Nord a fost blocată în instanţă. Astfel, contractul de întreţinere multianuală va fi încheiat, în cel mai bun caz, la sfârşitul lunii ianuarie.
Până atunci, singura autoritate care va interveni pentru deszăpezire, cu propriile utilaje, va fi Direcţia Regională Drumuri şi Poduri.

Antena 3

×
Subiecte în articol: CNADNR
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close