Antena 3 CNN Actualitate Deţinuţii ar putea primi tablete ca să intre pe Skype

Deţinuţii ar putea primi tablete ca să intre pe Skype

Deţinuţii ar putea primi tablete ca să intre pe Skype
11 Dec 2015   •   10:24

Britanicii ar putea să le furnizeze tablete deținuților, în scopuri educaționale și pentru a le permite să comunice cu familiile lor.
În cazul în care o propunere recentă va fi aprobată, deținuții din Marea Britanie ar putea avea parte de un trai mai ușor în viitorul apropiat. Conform acestei propuneri, deținuții ar urma să primească iPad-uri pentru a-și putea continua educația și pentru a putea menține legătura cu cei dragi prin intermediul unor aplicații precum Facetime sau Skype, scrie playtech.ro.

O astfel de decizie ar avea rolul de a îmbunătăți educația celor din închisori, reducând în același timp numărul celor care comit noi infracțiuni odată ce au ieșit din pușcărie. ”Deținuții petrec foarte mult timp în celule și trebuie să ne asigurăm că acea perioadă este constructivă. Ar trebui să se întâlnească cu un tutore odată pe săptămână, dar să-și îmbunătățească singuri anumite abilități”, a declarat autorul propunerii.

Desigur, o astfel de decizie ar necesita și noi măsuri de siguranță pentru a preveni infractorii să contacteze victimele. În urmă cu ceva vreme, vă spuneam că deținuții din anumite țări au deja acces la tehnologii de ultimă oră. În unele închisori se foloseau tablete, pentru a le facilita infractorilor accesul la educație. O astfel de tabletă era produsă, pentru sistemul american de penitenciare, de compania Jpay. Aceasta se numea JP4 și avea o mulțime de caracteristici – atât hardware cât și software – special gândite pentru mediul în care era folosită.

×
Subiecte în articol: tablete deținuti
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close