Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluire-bombă. Milionarul român cu banii ascunși în Insulele Virgine

Dezvăluire-bombă. Milionarul român cu banii ascunși în Insulele Virgine

Dezvăluire-bombă. Milionarul român cu banii ascunși în Insulele Virgine
Sursa foto: foto: Pixabay.com
10 Noi 2018   •   22:56

Ultima condamnare a milionarului Ioan Niculae scoate la iveală traseul banilor pe care acesta îi deține.

O parte din bani ar fi ajuns în Insulele Virgine printr-un off-shore, se arată în rechizitoriul procurorilor.

"La solicitarea suspectului Ioan Niculae, sumele de bani au fost “trecute” formal prin societatea respectivă, pentru ca ulterior, la indicaţiile acestuia, să fie externalizate într-o firmă de tip “off shore” din Insulele Virgine. Încheierea şi derularea contractului de prestări servicii de publicitate dintre S.C. Interagro S.A. şi societatea respectivă, s-a făcut prin intermediul suspecţilor Bărac Viorel şi Guţă Adriana, care au semnat contractul şi s-au ocupat de înregistrarea documentelor financiar – contabile pentru a crea aparenţa de îndeplinire a prestaţiilor", precizează procurorii DNA.

Ar fi vorba despre o firmă de tip off shore din Insulele Virgine britanice ce își desfășoară în Cipru și care este controlată de Ioan Niculae. De altfel, Niculae ar fi făcut mai multe mutări financiare în ultima vreme.

O mare parte din avere ar fi fost mutată pe numele rudelor sale. Nicoleta Toncea, femeia care i-a devenit parteneră de viață după divorțul de Doinița s-a ales cu o mare parte din avuția afaceristului. Pe lângă acțiuni, Niculae i-a dat și domeniul din Zimnicea format dintr-o vilă de 662 mp și un teren de 6.000 mp. 

Conform anchetatorilor, tot Nicoleta Toncea s-a implicat în realizarea plăţilor către firma respectivă.

"Circuitul financiar de spălare a banilor proveniţi din evaziune fiscală, a fost iniţiat şi coordonat de suspectul Ioan Niculae şi a avut ca scop prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 11.438.169 lei, reprezentând TVA în sumă de 6.886.550 lei şi impozit pe profit în sumă de 4.551.619 lei", se mai arată în ordonanţa procurorilor.

Mai multe detalii, în materialul prezentat, sâmbătă, de Sabina Iosub la "Se întâmplă în România".

 

×
Subiecte în articol: Ioan Niculae
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close