Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluire uluitoare: Planul de asasinare al Președintelui României

Dezvăluire uluitoare: Planul de asasinare al Președintelui României

Dezvăluire uluitoare: Planul de asasinare al Președintelui României
17 Noi 2016   •   16:13

Emil Constantinescu dezvăluie în cartea sa ”Prețul demnității” existența unui plan pentru asasinarea sa. De acest plan ar fi știut Dan Iosif și Ion Iliescu.

”La ora 18:30 este convocat Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, unde se va discuta despre instituirea stării de urgenţă. Raportul SRI conţine şi transcrierea unei conversaţii telefonice dintre Dan Iosif şi Ion Iliescu.

DAN IOSIF: Domnule Preşedinte, totul este pregătit, lunetistul tocmit pentru Constantinescu va acţiona când minerii ajung la Bucureşti

ION ILIESCU: Dane, să nu faci o asemenea prostie!” scrie Emil Constantinescu în cartea sa.

Despre Dan Iosif fostul președinte scrie că era "mai puţin demn de laudă comportamentul său în ipostaza de consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu. Personalul auxiliar al palatului Cotroceni era terorizat de apariţiile sale brutale, în haină lungă de piele, cu un pistol iţit în buzunarul său drept. Tot de atunci datau şi legăturile lui cu lumea interlopă, pentru care era monitorizat de SRI".

Cătălin Harnagea, care în perioada respectivă era șeful SIE, spune că nu își amintește de o asemenea discuție în vreo ședință a CSAT.

”Nu îmi amintesc de așa ceva, dar poate nu am fost acolo” a spus Cătălin Harnagea la ”100 de minute”.

Cartea ”Prețul Demnității” este lansată astăzi la Târgul de carte ”Gaudeamus”.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close