Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri: Dosarul tatălui Codruței Kovesi, rămas nelucrat până în ziua clasării

Dezvăluiri: Dosarul tatălui Codruței Kovesi, rămas nelucrat până în ziua clasării

Dezvăluiri: Dosarul tatălui Codruței Kovesi, rămas nelucrat până în ziua clasării
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    26 Sep 2017   •   22:55

Dosarul tatălui șefei DNA, procurorul Ioan Lascu, a rămas nelucrat ani de zile, iar apoi a fost clasat. Totul s-a întâmplat cu ajutorul fostului șef ANI, Horia Georgescu, care ulterior a fost arestat de Kovesi, potrivit dezvălurilor făcute marți, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Ioan Lascu, tatăl Codruţei Kovesi, fost procuror-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş, a fost cercetat în anul 2009, după ce și-a depus declarația de interese, dar nu și pe cea de avere. Ulterior, s-a pensionat anticipat.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Agenția Națională de Integritate (ANI), cu privire la faptul că Ioan Lascu nu și-a depus declarația de avere. ANI îl amendează pe tatăl lui Kovesi și deschide dosar de verificare a averii.

Șeful ANI de la acea vreme, Horia Georgescu, a ținut dosarul nelucrat până în 2015, când a venit ziua prescrierii, pentru că faptele s-au clasat.

După două săptămâni, Laura Codruța Kovesi îl arestează pe Horia Georgescu, potrivit informațiilor prezentate la Sinteza Zilei.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close