Antena 3 Actualitate Elena Mateescu, directorul ANM: ''Am actualizat estimările pentru următoarele patru săptămâni!''

Elena Mateescu, directorul ANM: ''Am actualizat estimările pentru următoarele patru săptămâni!''

de Redacția Antena 3    |    19 Iun 2020   •   21:22
Elena Mateescu, directorul ANM: ''Am actualizat estimările pentru următoarele patru săptămâni!''
Sursa foto: Hepta / Facebook

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a intervenit în direct prin telefon la Antena 3, unde a anunţat că nu vom scăpa de ploi în următoarea perioadă.

''Avem în vigoare la acest moment cinci avertizări de tip nowcasting  de cod roşu, iar astăzi au fost emise până la această oră, 17 avertizări de vreme severă imediată de cod roşu şi 8 de portocaliu (...) Până în această dimineaţă la ora 02:00 avem în vigoare avertizarea meteorologică de cod portocaliu, valabilă pentru aproape tot teritoriul ţării.

Vorbim de Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul şi nordul Muntaniei, zonele montane.Vorbim de cantităţi de precipitaţii de peste 40 l/mp, pe arii restrânse, 50-80 l/mp, vijelii, descărcări electrice şi grindină (...)

Trebuie să specificăm că avertizarea meteorologică de cod galben valabilă pentru întregu teritoriul ţării, a fost prelungită până luni dimineaţa la ora 10:00. Vorbim de manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată ţara şi vorbim de astfel de tipuri de manifestări posibil şi în prima parte a săptămânii viitoare.

Astăzi am actualizat estimările pentru următoarele patru săptămâni, până în jurul datei de 20 iulie. Vorbim pentru săptămâna 22-29 iunie, de precipitaţii în special în partea de est şi sud-est a ţării, local în centrul teritoriului şi în rest, valori apropiate de normal.

Aşadar, şi săptămâna viitoare mai ales în Moldova, va trebui să monitorizăm atent situaţia'', a anunţat Elena Mateescu, director ANM.

Mai multe informaţii, în materialul de mai jos!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close