Antena 3 CNN Actualitate Directorul Complexului Energetic Turceni, reţinut de procurorii DNA

Directorul Complexului Energetic Turceni, reţinut de procurorii DNA

Directorul Complexului Energetic Turceni, reţinut de procurorii DNA
18 Noi 2008   •   18:31

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a fost reţinut, marţi după-amiază, pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procurorii anticorupţie - Biroul Teritorial Târgu Jiu. Cristea este anchetat pentru abuz în serviciu, alături de alţi directori din cadrul aceleiaşi unităţi, anunţă Mediafax. Miercuri, Dumitru Cristea va fi prezentat instanşei cu propunerea de arestare preventivă, a declarat inspectorul Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj, citat de agenţia de presă.
Interimatul la comducerea complexului va fi asigurat de directorul de Producţie de la Complexul Energetic Turceni, Marian Moţocu.
Procurorii DNA au pus sechestru asigurator, joi, pe o parte din averea lui Cristea, ca urmare a unei anchete penale în care sunt cercetaţi mai mulţi directori de la Complexul Energetic, după ce ar fi cumpărat de la o firmă privată din Mediaş un utilaj la un preţ supraevaluat, spun surse oficiale.
Prejudiciul despre care vorbesc anchetatorii s-ar ridica la 800.000 de lei, sumă pentru care acum a fost instituit şi sechestrul asigurator.
Numele directorului CE Turceni a fost implicat şi în scandalul privind o primă de circa 149.000 de lei, făcută publică după ce soţia acestuia, Narcisa Cristea, director economic al Primăriei Târgu Jiu, şi-a actualizat declaraţia de avere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: procurori DNA
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close