Antena 3 CNN Actualitate Directorul INFP: Este de așteptat ca seismul să producă replici

Directorul INFP: Este de așteptat ca seismul să producă replici

Directorul INFP: Este de așteptat ca seismul să producă replici
29 Dec 2015   •   22:46

Zona seismică Făgăraș-Câmpulung este cunoscută ca fiind cea mai activă în ceea ce privește cutremurele de suprafață înregistrate în România, însă seismul de marți seara este relativ puternic și este de așteptat să producă replici, însă de o intensitate mult mai mică. Locuitorii din zonă nu trebuie să-și facă griji, a precizat la Digi24 Mircea Radulian, directorul științific al INFP.

„Înseamnă relativ mult pentru zona Munților Făgăraș, e o zonă seismică ce are cutremure chiar mai mult de 4, însă cutremure peste 4 sunt relativ rare. De mult timp nu ați mai auzit de un cutremur de magnitudine peste 4 în această zonă. Dar e un cutremur moderat, după cum îl categorisim noi. Cutremurele de suprafață se simt ceva mai bine în zona epicentrală decât cele adânci, însă la magnitudinea asta nu e de așteptat să fie pagube, însă cu siguranță a fost simțit în zonele apropiate, Cisnădie, Brezoiu, chiar Sibiu”, a spus Mircea Radulian.

Un cutremur de 4.2 a avut loc marți seară în România, informează INFP. Seismul a avut loc în județul Vâlcea, la adâncimea de 2 km. Cutremurul s-a produs la ora 20.56 in Zona seismica Făgăraș-Câmpulung.


×
Subiecte în articol: cutremur seism Cutremur in Romania
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close