Antena 3 CNN Actualitate Discriminare la Primăria Sfântu Gheorghe. Cum sună un anunț de angajare

Discriminare la Primăria Sfântu Gheorghe. Cum sună un anunț de angajare

Discriminare la Primăria Sfântu Gheorghe. Cum sună un anunț de angajare
Sursa foto: sursa foto: Facebook
10 Noi 2016   •   23:04

Potrivit paginii oficiale de internet, Primăria Sfântu Gheorghe angajează conducători auto. Limba maghiară este condiție obligatorie de înscriere la concurs, scrie jurnalistul Dan Tanasă pe blogul său.

''Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de ultra-șovinul UDMR Antal Árpád, angajează conducători auto. Din anunțul postat pe pagina de internet a instituției reiese foarte clar faptul că doar etnicii maghiari pot aplica pentru acest loc de muncă în Primăria Sfântu Gheorghe.

Pot aplica persoane cu studii medii, carnet de conducere categoria B şi o vechime de cel puţin 1 an în specialitate. Pe lângă limba maternă şi limba naţională, se necesită cunoaşterea unei alte limbi oficiale ale UE, sună anunțul postat pe pagina primăriei.

Prin această formulare primarul UDMR Antal Árpád, binecunoscut opiniei publice pentru ura sa împotriva românilor, încearcă să evite o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în cauză fiind vorba în mod evident vorba despre o faptă de discriminare pe criterii etnice a românilor'', scrie Tanasă.

Jurnalistul independent Dan Tanasă s-a înscris în cursa pentru Camera Deputaţilor pe listele partidului Alianţa Noastră, condus de Marian Munteanu.

Din 2008 scrie despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrata Maghiara din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români din cele doua județe.

Din iunie 2014 este președinte-fondator al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC).

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close