Antena 3 CNN Actualitate Discursul lui Băsescu de Ziua Mediului

Discursul lui Băsescu de Ziua Mediului

Discursul lui Băsescu de Ziua Mediului
05 Iun 2007   •   07:58

Ministerul român al Mediului organizează astăzi mai multe festivităţi pentru a aniversa Ziua Mondială a Mediului. Una dintre ele are loc la Palaltul Parlamentului, în sala de expoziţii ?Constantin Brâncuşi?. La eveniment a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a declarat că România este ?departe de a fi într-o situaţie măcar acceptabilă?, în ceea ce priveşte problematica de mediu. Şeful statului a atras atenţia că România este mult rămasă în urmă în raport cu ţările europene vechi membre ale Uniunii. Această stare este însă cauzată, în principal, de mentalitatea noastră, spune Traian Băsescu.
Discursul preşedintelui de Ziua Mediului:  

Printre problemele cele mai mari cu care se confruntă România în acest sector se numără tratarea apelor uzate, gropile de gunoi şi reciclarea. Bucureştiul încă nu are o uzină de tratare a apelor uzate, aşa că toată canalizarea Capitalei ajunge în Dunăre. ?Investiţia începută în 2003 e ca o emblemă a cât de mult am neglijat mediul în ultimii 50 de ani?, susţine şeful statului.

Ziua Mondială a Mediului aniversată în lume
Peste 100 de ţări din lume se aniversează marţi Ziua Mondială a Mediului. Data a fost stabilită în 1972, la Stockholm, când s-a luat decizia la nivelul Naţiunilor Unite că ar trebui încurajate acţiunile de protecţie a mediului înconjurător. În acest an, discuţiile se vor desfăşura sub titlul ?Topirea gheţarilor - o problemă fierbinte?.

Antena 3

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close