Antena 3 CNN Actualitate Disperare pentru şoferi. Lucrările la Centura Capitalei, SISTATE. Contractele au fost reziliate, iar lucrările bat pasul pe loc

Disperare pentru şoferi. Lucrările la Centura Capitalei, SISTATE. Contractele au fost reziliate, iar lucrările bat pasul pe loc

Disperare pentru şoferi. Lucrările la Centura Capitalei, SISTATE. Contractele au fost reziliate, iar lucrările bat pasul pe loc
de O.P.    |    16 Iun 2014   •   05:54

Lucrările de lărgire a centurii Capitalei bat pasul pe loc. Cu toate că ar fi trebuit finalizate în acest an, sunt puţine şanse ca şoferii să ocolească Bucureştiul pe un drum cu patru benzi.

Muncitorii abia pot fi zăriţi pe şantier, cu toate că statul plăteşte zeci de milioane de euro pentru lucrări. În tot acest timp, cozile de maşini se întind pe kilometri întregi.

În acest an ar fi trebuit finalizate cele două porţiuni între Chitila şi Autostrada 1 Bucureşti - Piteşti şi între Voluntari şi Autostrada Soarelui. În total 20 de kilometri, însă constructorii abia acum s-au apucat de săpat. Totul, spre disperarea şoferilor care stau ore în şir la cozi.

Pentru porţiunea de centură din sud speranţele şoferilor au fost spulberate de tot. Ministrul Transporturilor, Dan Şova a anuntat că cele trei contracte pentru lărgirea cu încă două benzi între A1 şi A2 au fost reziliate. Aşa că proiectul de dublare a benzilor pe cei 32 de kilometri mai are de aşteptat.

Dacă Centura Nord ar putea fi totuşi terminată în 2015, termenul pentru centura Sud ar putea fi 2017. În total, pentru modernizarea centurii Capitalei statul român va cheltui peste 200 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: infrastructura
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close