Antena 3 CNN Actualitate DNA a clasat dosarul Loganului de 70.000 de euro

DNA a clasat dosarul Loganului de 70.000 de euro

DNA a clasat dosarul Loganului de 70.000 de euro
Sursa foto: logan
20 Apr 2010   •   11:17

DNA a clasat dosarul privind Loganurile de 70.000 de euro pentru Politia Română. Procurorii au decis să închidă dosarul pentru că nu au constatat niciun prejudiciu. Contractul de 400 de milioane de euro a fost renegociat şi poliţiştii nu vor conduce celebrele Superloganuri.

Pe 6 aprilie, procurorii DNA au închis dosarul privind Loganul de 70.000 de euro care trebuia să intre în dotarea Poliţiei Române. Ordonanţa magistraţilor arată că nu s-a comis nicio infracţiune de abuz în serviciu şi nici nu s-a putut demonstra vreo tentativă. De asemenea, procurorii anticorupţie au constat că nu s-a produs niciun prejudiciu.

Cristian David, Ministru de Interne în perioada izbucnirii scandalului, a declarat pentru Gândul că au existat totuşi nereguli în legătură cu contractul de 400 de milioane de euro. Fostul ministru spune că amendarea IGPR-ului de către ANRMAP arată că ceva nu a fost la locul lui..Totuşi, în opinia lui David, nu a fost vorba de vreo faptă penală.

Scandalul "Superloganul" a fost declanşat chiar de preşedintele Traian Băsescu, în toamna anului 2008. Un an mai târziu, şeful IGP-ului a anunţat renegocierea contractului la un sfert din preţul iniţial.

Singura victimă de rang înalt a Loganului de 70.000 de euro a fost chestorul Gheorghe Popa, şeful de atunci al Poliţiei. Popa a fost demis de Cristian David, Ministrul de Interne de la acea vreme.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Logan DNA
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close